Motociclisme

Honda escull Lorenzo

Motor. El doble campió mundial de MotoGP serà el company de Marc Márquez a l’equip HRC després de confirmar-se l’adeu de Dani Pedrosa

L’equip Repsol Honda de MotoGP va viure ahir una jornada frenètica als despatxos. Al matí es va filtrar l’adeu de Dani Pedrosa i l’equip ho va confirmar hores després en un comunicat oficial. El ball dels possibles substituts de Pedrosa va ser constant fins que un dels webs de referència del mundial, Motorsport.com, va avançar que la marca japonesa ja tenia un acord per a dues temporades amb el mallorquí Jorge Lorenzo. L’excampió del món ja havia anunciat que no renovaria per Ducati. Márquez, que formarà per primer cop equip amb Lorenzo, havia elogiat la figura del mallorquí després de la seva victòria de diumenge a Mugello.

Lorenzo només ha pilotat una temporada per a la marca Honda. Va ser el mundial del 2005 en la categoria de 250 cc. No va aconseguir cap victòria, va quedar cinquè del mundial i va fer el salt a Aprilia, on va obtenir el doblet (2006 i 2007) que el va catapultar a la fama. A Moto GP va portar Yamaha a conquerir els títols del 2012 i el 2015. De fet, amb l’arribada de Lorenzo a Honda l’equip s’assegura el duo més potent de la graella a curt i mitjà termini, ja que entre ell i Márquez han guanyat els sis últims campionats de la categoria. Lorenzo, que també tenia una oferta d’un equip satèl·lit de Yamaha, podria cobrar en el seu nou equip uns quatre milions per temporada. Honda també havia temptejat el fitxatge de Johann Zarco, que s’ha decantat per KTM, i de Joan Mir, que probablement acabarà en l’equip oficial de Suzuki.

Petrucci, a Ducati

El substitut de Jorge Lorenzo a l’equip oficial de Ducati serà l’italià Danilo Petrucci, en un acord que es podria fer oficial aquesta setmana. El pilot, de 27 anys, ja ha competit en les darreres cinc temporades amb una Ducati, en l’equip satèl·lit Pramac.

Dani Pedrosa, per la seva banda, va fer un comunicat ahir en què assenyalava que anunciarà el seu futur equip durant el Gran Premi de Catalunya la setmana vinent.

Marc Márquez, pilot de F-1 per un dia

El pilot de Cervera, líder del mundial de Moto GP, va tenir l’oportunitat ahir de provar un Red Bull-Renault V8 del 2012. El català va voltar durant unes hores pel circuit que Red Bull té a Àustria i posteriorment va explicar les seves sensacions: “És increïble la sensació que tens pilotant un cotxe d’aquests i la velocitat i força amb la qual entres en els revolts. Malgrat això, em sembla que ja torno a tenir el coll a lloc.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)