Motociclisme

Va per tu, Andreas

Motociclisme. El Circuit de Barcelona-Catalunya recorda Andreas Pérez amb un minut de silenci en l’acte protocol·lari de presentació del GP de Catalunya, que arrenca demà a la pista

El record d’Andreas Pérez, el pilot molletà de 14 anys mort dilluns de resultes d’un accident al Circuit de Barcelona-Catalunya, diumenge passat, va planar sobre la presentació celebrada ahir a Barcelona del GP de Catalunya, que viurà els primers cops de gas demà amb els entrenaments lliures de les tres categories. Els presents en l’acte a l’hotel Miramar de Montjuïc van fer un minut solemne de silenci en record del jove pilot caigut, que va culminar amb un esclat espontani d’aplaudiments. El president del circuit vallesà, Vicenç Aguilera, va desitjar que el GP de Catalunya esdevingui una catarsi que permeti a tots plegats “recuperar l’energia i la força” per seguir endavant. En algun moment encara per concretar de la jornada de diumenge es durà a terme un altre minut de silenci al Circuit per honorar la memòria d’Andreas.

Entre els assistents hi havia una bona representació de pilots, com ara Marc i Àlex Márquez, Pol i Aleix Espargaró, Àlex Rins, Xavi Vierge i Albert Arenas. També hi era Salvador Cañellas, que el 1968, a Montjuïc, va ser el primer català a vèncer una cursa del mundial. Fa encara no un mes, Arenas –en Moto 3– i Marc Màrquez –Moto GP– van aconseguir la 266a i la 267a, respectivament.

A diferència de la presentació del GP de F-1, fa un mes i mig, ahir l’acte sí que es va poder fer amb la nova consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Després de lamentar la mort d’Andreas, va apostar pel valor de les curses i del Circuit com a motor esportiu, industrial i econòmic.

PROTAGONISTES

Ens agradaria estar més contents, però a veure si al final del gran premi recuperem l’energia i la força
Vicenç Aguilera
He fet un pas endavant. El 2017 queia perquè tibava estant nerviós. El 2018 he caigut per buscar el límit
Àlex Rins
Ara com ara els rivals encara són tots, però Dovi [Andrea Dovizioso] potser és una mica més perillós
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)