Motociclisme

Totes les portes obertes

Gran Premi de Catalunya. Dani Pedrosa no aclareix el seu futur i assegura que necessita “més temps” per valorar les opcions que té sobre la taula

Tot és possible. Això és el que es desprèn de la roda de premsa en la qual Dani Pedrosa havia d’anunciar teòricament els seus plans de futur, entre els quals s’especulava sobre una possible retirada, i que finalment només va servir perquè el pilot vallesà revelés que encara no ha pres cap decisió. “M’hauria agradat poder dir alguna cosa aquí. Era la meva intenció, i per això suposo que hi havia tanta expectació. Però les coses no estan tan clares i necessito una mica més de temps per escollir bé”, va explicar Pedrosa. El vallesà, que serà substituït pel mallorquí Jorge Lorenzo en l’equip HRC, només va poder avançar que té “diverses opcions” possibles per valorar i que necessita “agafar-s’ho amb calma” per no prendre “una decisió equivocada.”

Pedrosa va insistir que tenia la intenció de desllorigar el seu futur aprofitant la cursa de casa, sobretot perquè d’aquesta manera podria córrer centrant-se només en la competició: “M’hauria agradat dir-ho aquí, així hauria pogut córrer amb el cap més clar. A Mugello ja vaig tenir un cap de setmana difícil en aquest sentit. Espero que aquí ho pugui gestionar millor i pugui córrer bé aquest gran premi de casa.” Tampoc va revelar si la retirada de la competició, com s’ha especulat els últims dies, era una de les possibles sortides que havia valorat, tot i que va entendre els rumors que han circulat: “Sobre les opcions no us puc dir res. Serà més endavant. En aquest moment el que em diu el cos és que haig de prendre una bona decisió per al meu futur i fer-ho per alguna cosa que m’entusiasmi i em faci il·lusió. Això segur. No he llegit el que diuen sobre una possible retirada. Entenc que si hi ha una roda de premsa programada es pugui pensar això, però com es pot pensar altres coses.” Sí que va reconèixer que ja feia un temps que pensava en una possible sortida de l’equip HRC: “Fa dos anys que estic pensant en aquestes coses.”

“Només hi ha una opció”

Tanmateix, el fet que la decisió estigui en l’aire fa pensar que Pedrosa no preveu l’escenari de la retirada d’entrada. Si més no, és el que creu el seu actual company, Marc Márquez, que va ser una mica més concret que el mateix protagonista en la roda de premsa de grup que es va fer just després de la compareixença del de Castellar. “El que sento és que continuarà, i per fer-ho només hi ha una opció que penso que tothom coneix”, va assenyalar el 93, en al·lusió a la Yamaha satèl·lit que en un principi s’estava bastint per a Jorge Lorenzo. “No crec que es retiri, però és una possibilitat”, va assenyalar el balear, que serà el substitut de Pedrosa a HRC i, per tant, el futur company de Márquez. “Ara com ara jo diria que seguiré a Honda tota la vida, però mai se sap. Si vols canviar és perquè necessites noves motivacions o el que sigui, però jo estic molt a gust a Honda”, va asseverar el cerverí.

Per la seva banda, Valentino Rossi es va mostrar “content” que Dani continuï. El fitxatge de Lorenzo per Honda va sorprendre l’italià més que no pas la marxa del vallesà de l’equip de l’ala daurada. “És que no hi havia cap rumor; va ser una sorpresa”, va admetre Rossi. Com s’ho va fer Lorenzo? “És fàcil; n’hi ha prou no dient-ho a ningú”, va dir el mallorquí, tot murri.

LES REACCIONS

M’hauria agradat anunciar el meu futur aquí, així hauria pogut córrer amb el cap més clar la prova de casa
Dani Pedrosa
L’equip ha decidit canviar. Serà interessant veure com va l’Honda amb un altre estil de pilotatge
Marc Márquez
Després de Le Mans [fa un mes] vaig notar que Ducati volia canviar i vaig anar a parlar amb Honda
Jorge Lorenzo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)