Motociclisme

Àlex, tercer malgrat l’esforç

En Moto2, Àlex Márquez va aconseguir el seu quart podi de la temporada amb el tercer lloc en la cursa de casa. Un resultat positiu amb el qual retalla diferències respecte al líder de la classificació general, l’italià Fracesco Bagnaia, que només va ser vuitè, però que no emmascara la dificultat que té el pilot català d’aconseguir la primera victòria de la temporada. Qui també va treure petroli de la cursa va ser Miguel Oliveira, que va acabar en el segon lloc tot i sortir des de la dissetena posició i es posa a un sol punt del lideratge de Bagnaia. La victòria se la va endur Fabio Quartararo, que ja havia estat el més ràpid en la qualificació.

Si Márquez no va guanyar la cursa no va ser perquè no ho va provar. Es va posar primer just després de la sortida, i va conservar aquesta posició fins a la setena volta, en la qual un sorprenent Miguel Oliveira el va superar després d’avançar des de la dissetena posició de la graella. Quartararo, que havia reculat al cinquè lloc en la sortida, va recuperar posicions i en la desena volta assumia el lideratge. En aquell moment, el francès i el portuguès van començar a obrir forat respecte de Márquez, que no podia seguir el ritme. Xavi Vierge va arribar a posar-se a roda del pilot de Cervera, però en les últimes voltes es va desinflar i va ser superat per Marcel Schrotter. En els últims girs, Quartararo va rodar a ritme de volta ràpida i va obrir dos segons i mig respecte d’Oliveira, que va acabar segon però que no va poder arribar al parc tancat perquè Simone Corsi el va envestir un cop passada la meta. Márquez va ser tercer, posició que ara també ocupa en el campionat, i Èdgar Pons, amb invitació, va acabar setzè.

1a
victòria
de Quartararo en qualsevol categoria del mundial. Havia fet dos segons llocs el 2015.

Andreas Pérez en el record

La jornada al Circuit de Barcelona-Catalunya va començar amb un emotiu minut de silenci sota el podi en record d’Andreas Pérez, presidit pels pares del pilot molletà de 14 anys, mort dilluns passat de resultes d’un accident en la cursa del mundial júnior de Moto 3 disputada el dia abans a Montmeló. Molts pilots van lluir a les motos el número 77 d’Andreas i la frase “Sempre recordarem el teu somriure”. Altres van passejar la bandera amb el 77 en la volta d’honor de les tres categories. No ho va poder fer Vicente Pérez, el pilot valencià convidat que havia de córrer amb l’equip Reale Avintia Academy on militava Andreas, i que es va lesionar dissabte. Les motos de l’equip en Moto GP (Rabat i Siméon) i Moto 3 (Loi) van córrer pintades de negre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)