Motociclisme

Assen promet

Motor. L’escenari de l’última victòria de Rossi és el marc de la vuitena prova de la temporada, en què Márquez intentarà frenar un Lorenzo en ratxa

Marc Márquez (Honda) haurà de bregar a Assen amb l’embranzida d’un ressorgit Jorge Lorenzo (Ducati), vencedor de les dues últimes proves, i la regularitat de Valentino Rossi (Yamaha), que encadena tres podis. El pilot català mantindrà el lideratge passi el que passi (té 27 punts de marge), però és conscient de la necessitat de sumar el màxim de punts possibles en un circuit que tradicionalment no ha estat el més favorable per a les Honda: “Vam fer un bon entrenament a Montmeló, però Assen és un circuit molt diferent i serà interessant veure com ens va. [...] Hem d’aconseguir-hi el millor resultat que la situació ens permeti.”

Si alguna moto pot treure partit d’aquest traçat és la Yamaha, motiu pel qual Valentino Rossi pot ser un dels grans protagonistes d’aquesta prova. L’italià va aconseguir-hi l’any passat la seva última victòria en el mundial. “És una pista fantàstica. Normalment som molt competitius aquí, però hem de veure quines seran les condicions”, valora l’italià, que ha guanyat deu vegades a Assen. Fins i tot el seu company Maverick Viñales, molt crític amb Yamaha tota la temporada, es mostra prou optimista: “Crec que hi podré rodar ràpid.” També Lorenzo, animat per la seva bona ratxa, creu que té possibilitats de fer un bon resultat malgrat que no sigui el millor circuit per a la seva moto: “Ducati serà competitiva aquí. Podem aspirar a un bon resultat.”

En la categoria mitjana, el mundial va quedar ajustat al màxim entre Francesco Bagnaia i Miguel Oliveira. Un sol punt separa els dos pilots després de la cursa catalana, en què Àlex Márquez va aconseguir el quart podi de l’any. El català buscarà ara la primera victòria, amb què es podria afegir a la lluita pel títol. A Moto 3, Albert Arenas intentarà girar full després del desastrós gran premi català, en el qual Marco Bezzecchi va aconseguir reforçar el lideratge amb el segon lloc.

LES REACCIONS

Fins ara hem estat a un bon nivell més o menys arreu, així que també tenim bones sensacions per a Assen
Marc Márquez
Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 115
2n Valentino Rossi (Yamaha) 88
3r Maverick Viñales (Yamaha) 77
4t Johann Zarco (Yamaha) 73
5è Danilo Petrucci (Ducati) 71
6è Cal Crutchlow (Honda) 69
7è Jorge Lorenzo (Ducati) 66
11è Dani Pedrosa (Honda) 40
12è Àlex Rins (Suzuki) 33
13è Pol Espargaró (KTM) 28
14è Tito Rabat (Ducati) 27
18è Aleix Espargaró (Aprilia) 13
Moto 2
1r Francesco Bagnaia (Kalex) 119
2n Miguel Oliveira (KTM) 118
3r Àlex Márquez (Kalex) 94
4t Lorenzo Baldassarri (Kalex) 93
Xavi Vierge (Kalex) 70
21è Isaac Viñales (Kalex) 7
Moto 3
1r Marco Bezzecchi (KTM) 103
2n Fabio di Giannantonio (Honda) 84
3r Jorge Martín (Honda) 80
15è Albert Arenas (KTM) 28
En pretemporada no vaig seguir el meu instint. Ara sí que ho faig. Si m’equivoco, prefereixo equivocar-me jo
Maverick Viñales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)