Motociclisme

Márquez, el més ràpid en la qualificació més igualada

Motor. Lorenzo dominava els entrenaments a un minut del final, però fins a nou pilots, amb el català al capdavant, encara van tenir temps de superar-lo

Marc Márquez (Honda) va aconseguir la seva primera posició preferent de la temporada en una de les qualificacions més esbojarrades i igualades dels últims temps. Com a mostra, el desè lloc de Jorge Lorenzo (Ducati). El mallorquí dominava la sessió a un minut del final, però nou pilots encara va tenir temps de superar-lo quan encaraven l’última volta. Márquez, que no havia fet mai la pole a Assen des de la seva arribada a la categoria reina, havia fet el millor temps aquesta temporada a Austin, però posteriorment va ser penalitzat per haver obstruït Maverick Viñales i va perdre tres llocs en la graella.

La igualtat en la qualificació es va reflectir també en els temps, amb només 70 mil·lèsimes entre Márquez i el quart classificat, Andrea Dovizioso (Ducati). La diferència respecte de l’onzè, Danilo Petrucci (Ducati) va ser de només mig segon. A més de fer la posició preferent, Márquez va aconseguir ser en quatre de les cinc sessions disputades. Entre els deu primers es va classificar tres catalans més, Àlex Rins (5è), Maverick Viñales (6è) i Aleix Espargaró (14è). Tito Rabat també va disputar la Q2 (14è), però Dani Pedrosa (18è) i Pol Espargaró (21è) no van superar la Q1.

Márquez estarà acompanyat en la primera línia per Cal Crutchlow (Honda) i Valentino Rossi (Yamaha). L’italià ja va ser l’any passat el seu rival en la cursa holandesa, en la qual va aconseguir la que, de moment, és la seva última victòria. Els dos pilots van coincidir en la possibilitat que la cursa d’avui sigui molt igualada. “Pot ser que es decideixi en l’últim revolt”, va dir Rossi. “Creieu que arribaré a l’última volta i no ho intentaré? Ve de sèrie, si arribo amb possibilitats, ho provaré”, va dir Márquez.

LES REACCIONS

El ritme és el meu punt fort. Un xic per sobre dels altres, però no prou per escapar-me en un circuit tan ràpid
Marc Márquez
Intentarem ser forts en cursa. Sembla que és el cap de setmana que estem més a prop de ser-ho
Maverick Viñales

Àlex Márquez té una caiguda i sortirà quart

Àlex Márquez va quedar a una dècima de la posició preferent en la categoria de Moto 2. El pilot català va tenir una caiguda quan intentava rebaixar la seva volta ràpida (1:37.717). El més ràpid, per segon cop aquesta temporada, va ser Francesco Bagnaia. La posició preferent a Moto 3 se la va endur Jorge Martín.