Motociclisme

Marc Márquez guanya a Assen en un memorable triplet català

Motociclisme. Àlex Rins, que ha fet el seu millor resultat en MotoGP, i Maverick Viñales l’han acompanyat en el podi

Marc Márquez ha encapçalat un històric triplet català en MotoGP al circuit d’Assen. No és el primer, però ha arribat després d’una cursa memorable, amb vuit pilots que han passat per les primeres posicions, desenes d’avançaments i en la mítica Catedral. Àlex Rins (Suzuki) ha avançat al final Maverick Viñales (Yamaha) i ha obtingut el seu millor resultat en la categoria reina. En el campionat Márquez (140 punts) es destaca de Rossi (99) i Viñales (93).

Márquez (Honda) ha sortit primer però Lorenzo (Ducati) ha saltat del desè lloc al segon. S’ha format un grup de vuit pilots (i quatre motos diferents) amb ells dos, Rossi (Yamaha), Dovizioso (Ducati), Rins (Suzuki), Crutchlow (Honda) i Viñales (Yamaha). La igualtat ha estat màxima i els avançaments, constants. Rossi ha arribat a tocar per darrere Lorenzo, que ha marcat la pauta fins a mitja cursa. Rere seu Rins ha avançat Márquez, que no ha caigut de miracle però ha cedit el segon lloc. Ha arribat Dovizioso, que ha avançat tothom i s’ha situat líder a 12 voltes del final mentre que Lorenzo ha agafat aire abans de tornar a atacar però ha acabat caient al sisè lloc. Viñales s’ha situat líder a vuit voltes del final però Márquez li ha pres el lideratge. El grup s’ha trencat amb ells dos, Dovizioso i Rossi. Márquez i Viñales han anat fora de la traçada en la seva lluita (s’han arribat a tocar) i Rossi i Dovizioso els han avançat per un instant, però Márquez ha recuperat el primer lloc. Amb la batussa, Rins i Crutchlow han tornat a enganxar-se al grup. Però Márquez, a quatre voltes del final, ha fet un canvi de ritme i ha marxat tot sol.

Moto2

Àlex Márquez (Kalex) ha tornat a pujar al podi fent tercer en el GP d’Holanda, a Assen, rere Pecco Bagnaia (Kalex) i Fabio Quartararo (KTM). És el cinquè podi de la temporada per al pilot de Cervera, que ja havia estat tercer al GP de Catalunya. En la general Márquez manté el tercer lloc (110 punts) però ha fet una bona operació perquè ha retallat punts a Oliveira (128) i marca distàncies amb Baldassarri (93), Mir (75) i Xavi Vierge (70). L’italià ha plegat per una punxada i el català, per una caiguda (volta 8) quan era sisè. Mir ha entrat cinquè, rere Schrotter. Bagnaia ha estat el pilot més consistent des de l’inici. Isaac Viñales ha acabat 22è.

Moto3

El madrileny Jorge Martín (Honda) ha guanyat la cursa de Moto 3, que ha encetat el Gran Premi d’Holanda al circuit d’Assen. Martín, a més, ha aprofitat la caiguda de l’italià Marco Bezzechi (KTM) en l’última volta, quan anava en quarta posició, per posar-se líder en la classificació del mundial.

Per darrera de Martín han entrat el valencià Arón Canet (Estrella Galicia) i l’italià Enea Bastianini (Honda). El català Albert Arenas ha acabat en el lloc catorze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)