Motociclisme

“Tocava ser el més llest de la classe”

Marc Márquez. Pilot de Repsol Honda

Marc Márquez només podia trobar-se com peix a l’aigua en una cursa tan esbojarrada com la d’Assen: “Hi havia avançaments a cada corba, i això feia que si no atacaves no podies guanyar posicions. Ha estat una cursa divertidíssima.” El de Cervera no va trobar la manera d’escapar-se les primeres voltes, motiu per què va decidir esperar fins al moment adequat: “Esperava poder tenir més rendiment abans, però no hi havia manera, i he esperat fins al final per donar-ho tot.”

Duel fratricida

La lluita acarnissada i frenètica va començar des de la mateixa línia de sortida, en què un pletòric Jorge Lorenzo va prendre la iniciativa: “No m’esperava Lorenzo per a res. He vist una moto vermella per dins i em pensava que era Dovizioso, perquè sortia quart. Lorenzo tenia bona frenada i acceleració, i es dedicava a tancar portes. Era molt difícil superar-lo. Només hi havia dos punts on fer-ho: la corba ràpida, on m’he trobat molt bé tot el cap de setmana, i la corba cinc.” La cursa va ser de les que agraden a Márquez, amb cos a cos amb diversos de pilots i, fins i tot, amb algun moment crític, com ara el que va viure amb Àlex Rins: “M’ha tocat i m’he quedat penjat de la moto. S’havia d’avançar així. Ha estat una cursa molt maca. Crec que hi ha hagut contactes entre tots, però sempre amb respecte i deixant espai. També m’he tocat amb Maverick. M’ha tocat la maneta del fre i he hagut de deixar de frenar. He anat llarg i potser ha estat el moment més descontrolat. Els avançaments han estat macos i al límit.”

Márquez va planejar un atac les últimes voltes, després que tots els intents previs –seus i de qualsevol altre pilot– fossin infructuosos: “Em feia por arribar a l’última xicana igualat amb els altres rivals. Encara que en el T4 anava ràpid, el pilot que venia darrere tenia molt d’avantatge gràcies al vent. Per això he decidit pressionar i veure si per darrere es molestaven entre ells i jo podia marxar.” “Es tractava de ser el més llest de la classe”, va sintetitzar el campió català, a qui li va sortir bé l’estratègia en un final de cursa esplèndid.

Márquez també va valorar la seva posició en el mundial: “El segon lloc d’Àlex Rins m’ajuda a treure més punts respecte dels rivals immediats.”

Abans de començar la cursa, no em trobava gens bé. Aquest matí, em sentia malament de l’estómac i he passat per la clínica mòbil
Feia temps que no em divertia tant sobre la moto. Ha estat emocionant. M’ho he jugat al tot o res. No volia deixar perdre res
Hem tingut sort de no caure amb Lorenzo, perquè l’he tocat de ple a 200 quilòmetres per hora
Valentino Rossi
Aquest és un podi especial. Ha estat una cursa increïble, amb tots els pilots forts al grup del davant. Tenia un bon ritme
Àlex Rins
M’he sentit bé i amb confiança. I això és bo. Ens falta una mica, però anem arribant. Estem a un bon nivell
Maverick Viñales
En el cop amb Valentino m’he espantat molt. Hem tingut sort de no caure perquè era una zona ràpida
Jorge Lorenzo
El cap de setmana ha estat molt difícil, en general. Hem empitjorat a mesura que hi havia més vent
Dani Pedrosa
No estic content. Malauradament, he fet una mala tria del pneumàtic del darrere, tot i que la moto anava bé
Aleix Espargaró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)