Motociclisme

Dani Pedrosa anuncia que es retirarà a final d’any

Motociclisme. El pilot català ha estat 18 temporades en el mundial i ha guanyat tres títols, però ho deixa perquè no viu les curses amb la mateixa intensitat

Dani Pedrosa (Castellar del Vallès, 1985) acaba de confirmar a Sanchsenring que aquesta és la seva última temporada com a pilot professional. Pedrosa, campió del món 2003 (125 cc) 2004 i 2005 (250 cc) s’havia quedat sense moto oficial després que Honda contractés Jorge Lorenzo per al 2019 i els intents per afegir-se a algun equip satèl·lit amb moto de fàbrica no han donat resultats. Tampoc l’ha seduït la possibilitat de disputar el mundial de Superbikes, que li havien suggerit fins i tot rivals potencials com el campió Jonathan Rea.

“Vull anunciar que a final de temporada posaré punt i final a la meva carrera. Hi he pensat molt de temps i se’m fa dur perquè aquest és l’esport que estimo, però és que ara no tinc visc les curses amb la mateixa intensitat que abans. Ara tinc altres prioritats a la vida. He tingut una vida increïble, competint amb els millors equips i contra els millors pilots, els que veia per la tele com era un nen. He aconseguit més del que m’esperava. El meu somni era se pilot”. Pedrosa ha estat sencer, però s’ha desmuntat quan en el torn de preguntes li han començat a evocar records dels seus 18 anys en el mundial.

Pedrosa se n’anirà després del 18 temporades en el campionat del món, tres en la cilindrada petita, dues en la intermèdia i 13 en la categoria reina. Fins ara ha disputat 285 grans premis (només el superen Rossi amb 373 i Capirossi amb 328), amb 54 victòries (vuitè del rànquing), 153 podis (tercer), 49 posicions Preferents (6è) i 64 voltes ràpides (5è) amb 4.086 punts (14,3 per cursa).

Carmelo Ezpeleta, el CEO de Dorna, l’ha qualificat com un “exemple” i ha anunciat que formarà part des d’aquest mateix any del saló de la fama que acull les llegendes del mundial de motociclisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)