Fórmula 1

Comparteixen el territori

Fórmula 1. El GP d’Alemanya és la cursa de casa de Vettel i també de Mercedes, que protagonitza la jornada prèvia amb la renovació de Hamilton

La renovació de Lewis Hamilton amb Mercedes va acaparar el protagonisme en la jornada prèvia del GP d’Alemanya, l’onzena prova del curs. La confirmació que el pilot i l’equip dominadors dels últims anys continuarien junts fins al final del 2020 s’esperava d’ençà de la cloenda del curs passat, però segons Mercedes els últims papers no s’han signat fins aquesta setmana. “Aquesta pròrroga era una formalitat. Formo part de la família Mercedes des de fa vint anys i mai he estat més feliç en un equip que ara”, va assegurar el pilot anglès, vinculat a la marca alemanya a través de McLaren des que competia en el kàrting internacional a les acaballes del segle passat.

Casualitat o no, la notícia ha arribat a Hockenheim, a tot just cent quilòmetres de la seu central de l’estrella de tres puntes a Stuttgart. Però l’equip platejat no és l’únic que corre a casa aquest cap de setmana. També ho fan Nico Hülkenberg i el gran rival de Lewis, Sebastian Vettel, que va néixer a Heppenheim, “a mitja hora d’aquí”. El pilot de Ferrari va felicitar el seu gran rival pel nou contracte. “No sé per què ha trigat tant; era força clar”, va valorar. El pilot alemany ja fa gairebé un any que va lligar el seu futur amb Maranello fins al final del 2020. “L’equip no para de millorar i de créixer. Cada vegada som més forts”, va asseverar el líder del mundial.

Alemanya penja d’un fil

Després de vèncer a Silverstone, fa quinze dies, una victòria a Hockenheim seria molt important per a Vettel. No només perquè no hi ha guanyat mai (la seva victòria en el GP d’Alemanya del 2013 va ser a Nürburgring), sinó també perquè la continuïtat del país en el calendari s’aguanta d’un fil. Des del 2014, quan Nürburgring hi va renunciar, la cursa només s’ha disputat els anys parells al circuit de Baden-Württemberg, un acord que venç aquest any. “És una llàstima, però sembla que serà l’últim cop en un temps que correrem a Alemanya. Altres països estan disposats a pagar per tenir un GP, però es veu que Alemanya no”, va lamentar Vettel, que fa dos anys no va passar del cinquè lloc, a més de mig minut del vencedor, Hamilton.

PROTAGONISTES

Sintonitzo del tot amb Mercedes dins i fora de la pista. Estic convençut que és el lloc on cal ser els pròxims anys
Lewis Hamilton
Els cotxes són més divertits de conduir que fa dos anys, i el Ferrari és més competitiu. Tot plegat pinta més bé
Sebastian Vettel
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)