Motociclisme

El ‘Tro’ centenari

Motociclisme. Marc Márquez arriba en el GP de la República Txeca als cent grans premis disputats de Moto GP. Ho fa com a líder destacat del mundial en el pas de l’equador del curs

Les xifres de Marc Márquez en el mundial de Moto GP assoleixen una nova fita aquest cap de setmana en el GP de la República Txeca. En la represa del curs a Brno després d’una breu aturada de poc més de dues setmanes, el Tro de Cervera arriba a les cent curses d’ençà de la seva estrena en la categoria reina el 2013. Amb 25 anys i mig, és el segon pilot més jove que fa cent grans premis de la cilindrada gran, només superat per John Hopkins, que encara no tenia 25 anys però va deixar el mundial al final del seu curs centenari, el 2008, sense haver pujat mai al podi.

Pel que fa al palmarès, només Valentino Rossi es va posar a cent –tercera cursa del 2006– amb millors xifres que el cerverí. Llavors el de Tavullia tenia 27 anys i acumulava 54 victòries i cinc títols. Per ben poc, però Márquez no iguala el centenari del Dottore: té 40 triomfs i quatre títols en cinc cursos de Moto GP completats, però 48 poles per 30 de l’italià. “El número que més impressiona és el de títols: 4 de 5. El que tothom busca és el resultat final”, va declarar el 93 a Movistar Moto GP.

Dit i fet, el 2018 va pel camí d’afegir-ne el cinquè. Abans de la cursa que marca el pas de l’equador del curs –desena de dinou–, el cerverí acumula cinc victòries, dos segons lloc i dos zeros. Mai ningú ha perdut el títol amb aquests números en la primera meitat del curs. Brno és un bon lloc per continuar sumant. La pista actual data de fa trenta anys, és ràpida, ampla, amb ritme i diverses esses i canvis de direcció sobtats. Márquez hi va guanyar l’any passat, en una cursa flag to flag –amb canvi de moto– que va començar amb la pista molla. Va ser, a més, el primer triplet català en la categoria reina, amb Dani Pedrosa i Maverick Viñales flanquejant el Tro.

Sense Isaac Viñales

A Brno reapareix Aleix Espargaró després de la caiguda en l’escalfament de l’última cursa de Moto GP a Sachsenring, que el va fer estar cinc dies ingressat a Alemanya amb la melsa inflamada i un fort cop al pit. Però en Moto 2 no hi serà Isaac Viñales, de moment per una cursa arran d’un afer aliè al pilot. L’andalús Álex Medina debuta en el mundial rellevant el de Llançà en l’equip SAG de Sabadell.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 165
2n Valentino Rossi (Yamaha) 119
3r Maverick Viñales (Yamaha) 109
4t Andrea Dovizioso (Ducati) 88
5è Johann Zarco (Yamaha) 88
6è Jorge Lorenzo (Ducati) 85
7è Danilo Petrucci (Ducati) 84
11è Àlex Rins (Suzuki) 53
12è Dani Pedrosa (Honda) 49
14è Pol Espargaró (KTM) 32
15è Tito Rabat (Ducati) 30
18è Aleix Espargaró (Aprilia) 16
Moto 2
1r Francesco Bagnaia (Kalex) 148
2n Miguel Oliveira (KTM) 141
3r Àlex Márquez (Kalex) 113
4t Joan Mir (Kalex) 95
Xavi Vierge (Kalex) 79
21è Isaac Viñales (Kalex) 7
Moto 3
1r Jorge Martín (Honda) 130
2n Marco Bezzecchi (KTM) 123
3r Aron Canet (Honda) 92
17è Albert Arenas (KTM) 30
80
cops
ha entrat en el ‘top’ cinc (70 dalt del podi) en 99 curses. Només sis cops ha acabat més enrere.
En aquests anys he madurat com a pilot i, sobretot, com a persona. Amb 20 anys era un nen; ara encara ho soc!
Marc Márquez
Hi ha una igualtat extrema a Moto GP, afavorida pel reglament. Això fa que el pilot sigui més important i ens empeny a millorar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)