Motociclisme

Líder gens desencaminat

Motociclisme. Andrea Dovizioso confirma el pronòstic de Marc Márquez i fa la posició preferent en el GP de la República Txeca, amb un ritme fins i tot millor que el del cerverí

Marc Márquez no anava gens desencaminat divendres quan va identificar Andrea Dovizioso com un rival seriós a Brno. Tan seriós, de fet, que ahir va fer la posició preferent en el GP de la República Txeca, la primera en dos anys en la seva 100a cursa amb Ducati. “M’ha sortit una volta desmesurada”, va reconèixer Dovi, que no està gaire avesat a liderar el dissabte: la d’ahir va ser tot just la sisena pole en 188 curses de Moto GP. Entre ell i Marc encara es va colar Valentino Rossi, que va relegar el cerverí al tercer lloc per tot just cinc mil·lèsimes. Els inquilins de la primera línia van ser els únics a baixar d’1:55.

Per si no fos prou, Dovizioso va palesar un gran ritme. Márquez va admetre que a una volta li costava fer el temps, però confiava en el seu ritme a mesura que es degradaven les rodes. En la simulació de cursa de l’últim entrenament lliure, amb un joc nou de cobertes dures, va rodar en 1:56 mitjos i baixos. Dovizioso va voltar en 1:57 baixos, però amb un pneumàtic dur usat. “Dovi està molt a to aquí i té el millor ritme”, va valorar el Tro. El cerverí tampoc no s’oblida de Rossi, que en cursa acostuma a millorar el ritme dels dies previs.

Les Ducati estrenen un nou carenat a Brno i es van mostrar força competitives en un circuit on la marca de Borgo Panigale no guanya des del 2010. Amb les altres Desmosedici de fàbrica, Jorge Lorenzo va ser quart i Danilo Petrucci, sisè. Àlex Rins va ser el segon millor català, novè, després d’haver passat per la Q1, seguit per Dani Pedrosa –no va retrobar les sensacions de divendres–, Tito Rabat –molt constant– i Maverick Viñales, que en la Q2, amb un pneumàtic dur al davant, no va igualar l’1:55.5 de la Q1, establert amb el mitjà.

Caiguda d’Arenas

En Moto 2, Àlex Márquez va cedir només una dècima a Marini, amb Xavi Vierge vuitè, a 15 centèsimes del cerverí. En Moto 3, Albert Arenas va ser un dels pocs que va creuar la meta amb prou temps per fer l’últim intent, però va caure en el primer revolt. El local Kornfeil –més lent que el gironí en el primer intent– va fer la pole.

PROTAGONISTES

No m’ho esperava. La moto i els pneumàtics responien molt bé, i he pogut tibar i esprémer la Ducati
Andrea Dovizioso
Estic fent un cap de setmana molt sòlid. Si fes segon rere Dovi no passaria res, però la meva mentalitat no és aquesta
Marc Márquez

LA DADA

7
pilots
s’han repartit les deu ‘poles’: Márquez (3), Zarco (2), i Miller, Lorenzo, Crutchlow, Rossi i Dovi (1)

Viñales trenca amb Forcada

Maverick Viñales canviarà d’enginyer el 2019. Després de dos anys amb Ramon Forcada, l’empordanès tornarà a tenir al seu costat el tècnic de Santa Perpètua de Mogoda Esteban García –ara a KTM–, amb qui va vèncer el títol de Moto 3 el 2013. El moianès Forcada va dir a Movistar que segurament anirà al nou equip satèl·lit de Yamaha.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)