Motociclisme

Márquez contra les Ducati

Motociclisme. La marca italiana col·loca tres motos en el top 4 per primera vegada, però el pilot cerverí esgarrapa dues mil·lèsimes a Dovizioso per endur-se la ‘pole’ en el GP d’Àustria

Fa trenta anys que el cronometratge del mundial de velocitat es calcula fins a la mil·lèsima de segon, i d’aleshores encà només un cop la diferència entre el primer i el segon de la graella ha estat tan minsa com l’enregistrada per la cèl·lula electrònica entre Marc Márquez i Andrea Dovizioso al Red Bull Ring. El 2003 a Sachsenring, dues mil·lèsimes van separar Max Biaggi de Jeremy McWilliams, les mateixes que ahir van donar la quarta posició preferent del curs en onze proves al pilot d’Honda i van relegar el de Ducati al segon lloc. Amb Jorge Lorenzo tercer, es va repetir la primera línia de la graella del GP d’Àustria del 2017.

Per segon any seguit, doncs, el Tro va batre les bales vermelles en un traçat fet a mida de l’acceleració i velocitat de les Desmosedici –“territori Ducati”, el va qualificar el cerverí en la roda de premsa–. Amb Danilo Petrucci quart, la marca italiana va col·locar les tres GP18 de fàbrica entre els quatre primers de la graella per primer cop, i el privat Tito Rabat va arrodonir l’èxit amb el setè lloc.

Yamaha, desapareguda

El pilot barceloní del Reale Avintia va protagonitzar la seva millor Q2 sobre sec –havia estat quart a l’Argentina, en condicions variables–, per bé que el dia es va llevar ben rúfol als Alps austríacs i la tercera sessió lliure va engegar amb l’asfalt moll. Márquez no va trepitjar la pista fins que no va estar prou seca per muntar les rodes llises i va rodar prop de dos segons més ràpid que la resta del grup. En el quart lliure, ja sobre sec, va polir el ritme de cursa (1:24 mitjos) i en la Q2 per fi va atacar el cronòmetre amb el tou al darrere, mentre que Dovi va usar el mitjà –equivalent al tou del 2017– per cedir tot just 0.002 al cerverí, i Lorenzo va ser l’únic a fer tres intents, sempre amb el tou.

En l’altre extrem de l’espectre competitiu, les Yamaha oficials es van enfonsar. Valentino Rossi va haver de passar per la Q1 per primer cop aquest any i no en va sortir, i Maverick Viñales va ser el penúltim de la Q2, a un segon de la lluita a la mil·lèsima entre els tenors.

PROTAGONISTES

Si arribo al final amb Dovi o Lorenzo, o tots dos, ho intentaré. No penso afluixar, però tinc marge
Marc Márquez
L’objectiu era la primera línia. Marc és més competitiu aquí que l’any passat i la cursa serà molt difícil
Andrea Dovizioso

LA DADA

2
mil·lèsimes
és la menor diferència entre els dos primers de la graella des de Sachsenring el 2003

Vierge, lesionat; Arenas, tercer

Xavi Vierge serà baixa en Moto 2, víctima de l’escomesa d’Odendaal en el qualificatiu. El vallesà es va lesionar la mà dreta, però s’ha descartat la fractura del canell i no s’haurà d’operar. En Moto 3, Albert Arenas es va enlairar fins a la primera línia per primer cop, rere els líders de la general Bezzecchi i Martín, que competeix acabat d’operar del canell esquerre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)