Motociclisme

Pendents de la pluja

Motociclisme. La cursa de Moto GP ha canviat d’horari i es podria suspendre si plou molt i el circuit és perillós. Tito Rabat, que va ser colpejat per una moto, va ser operat ahir a la nit

La cursa de Moto GP de Silverstone està pendent de si avui plou molt o no al circuit per veure si es disputa. La previsió de pluja a l’hora que s’havia de disputar la prova és molt alta i la primera mesura va ser canviar l’horari i avançar-lo a les 12.30 h. També es va disposar que es fessin millores al circuit aquesta nit, fent talls a l’asfalt de les zones en què s’acumulava aigua. Els pilots de Moto GP es van queixar del perill del circuit si plou molt, i sobretot ho van fer Jorge Lorenzo, que havia aconseguit la posició preferent, i el líder del mundial, Marc Márquez. El director de carrera del mundial, el britànic Mike Webb, va manifestar que estaran pendents de com evolucioni el temps i va afirmar: “Si la pluja no és gaire forta intentarem córrer, i si és molt intensa no crec que puguem fer-ho”.

El més ben adaptat

Jorge Lorenzo va tornar a demostrar que està en un bon moment de forma i va aconseguir la posició preferent del GP de la Gran Bretanya després de ser el que es va adaptar millor a les males condicions de la pista en la qualificació, amb zones seques i altres de molt molles. El mallorquí de Ducati va fer un registre de 2:10.155 i va superar per una dècima (0.159) el seu company d’equip Andrea Dovizioso, que va fer el doblet per a la marca. El francès Johann Zarco (Yamaha) va completar la primera línia (2:10.439).

El líder del mundial, Marc Márquez (Honda), mai va entrar en la lluita per la primera posició i va acabar amb el cinquè millor temps (2:11.083), a nou dècimes de Lorenzo, i Àlex Rins (Suzuki) va ocupar la desena posició (2:12.504). Les Yamaha de Maverick Viñales i Valentino Rossi no van estar a l’altura, i van ser onzè i dotzè. L’empordanès no es va trobar còmode amb els neumàtics i ja va entrar a canviar-los després de la primera volta.

Maverick Viñales havia fet el millor temps en la quarta sessió d’entrenaments lliures (2:01.571), amb la pista seca. En els últims minuts va començar a ploure molt i hi va haver diverses caigudes. Tito Rabat també va caure i després va rebre l’impacte de la moto de Franco Morbidelli, que va caure darrere d’ell. El darrer comunicat mèdic de l’hospital on el van portar parlava d’una triple fractura a la cama dreta i d’una lesió greu i ahir mateix ja va passar pel quiròfan.

PROTAGONISTES

Si es decideix córrer ho farem, però no crec que sigui el més intel·ligent. Crec que la direcció de carrera no ens farà córrer en aquestes condicions i que pensarà en la nostra seguretat
Jorge Lorenzo
El circuit està en una situació crítica, l’aigua es queda a la pista. Si plou molt, aquí no es pot córrer
Marc Márquez

Àlex Márquez, tercer a Moto 2

Àlex Márquez (Kalex) sortirà de la primera línia de Moto 2 en finalitzar en la tercera posició. Va fer el millor temps al final però en el darrer instant el van superar. En Moto 3 Albert Arenas (KTM) sortirà en la quarta posició, en la segona fila de la graella. En l’últim intent, ja amb el temps exhaurit, el gironí va saltar del dotzè lloc a la tercera posició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)