Motociclisme

Romano Fenati es retira

Motociclisme. El pilot italià diu que no tornarà a córrer en moto i reitera que no volia fer mal a Stefano Manzi. La federació italiana, a més, li ha retirat la llicència

La polèmica per l’acció de Romano Fenati en el gran premi de San Marino del cap de setmana sembla que arriba al seu final amb una decisió inesperada i terminant: l’italià deixa el motociclisme. Així ho ha dit en una entrevista a Sport Mediaset Itàlia. “Quin futur m’espera? No ho sé. Em toca tornar a l’escola i acabar els estudis, que només em falta un any. Un retorn a la pista? Amb el cap fred, dic que no. Com em veig en cinc anys? No ho sé.” “Mai més serà el meu món, hi ha massa injustícia”, ha dit.

En l’entrevista, Fenati reitera que “no volia fer mal a Manzi” i explica per què va fer el que va fer: “Ell em va atacar tres vegades i ell també podria haver-me matat, com dius. L’última vegada que ho havia fet va ser 500 metres abans, llavors vaig pensar: ara faig el mateix, et mostro que puc ser “dolent” i potser finalment entendràs el que significa. Però mai vaig pensar fer-li mal, ho juro.” L’italià lamenta les crítiques ferotges que ha rebut en les últimes hores, en què algunes veus han parlat d’intent d’assassinat. “Són termes que, sens dubte, em fan por i em semblen excessius”, ha dit, i admet que l’acció és “injustificable”.

L’italià, que s’havia quedat sense equip pel que queda de mundial i també per la temporada 2019, no es permetrà tenir una segona oportunitat, una cosa que ha demanat el campió de Moto 3 l’any passat, el mallorquí Joan Mir, a les xarxes socials. “Aquesta acció no és digna d’un pilot com tu, i per descomptat mereixia un dur càstig [...] No et rendeixis i lluita pel teu futur com a pilot. Tothom mereix una segona i fins i tot una tercera oportunitat. Treballa per corregir els impulsos que et traeixen i et juguen males passades i torna a la pista com el gran pilot que ets”, ha escrit Mir, una de les poques veus amables que ha escoltat Fenati des de l’incident amb Manzi.

Per la seva banda, la federació italiana de motociclisme ha retirat la llicència a Fenati, que pot presentar al·legacions fins divendres 14 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)