Trial

El somni de la segona joventut

Motor. La tornada a Gas Gas ha permès a Jeroni Fajardo obtenir el seu primer subcampionat mundial

El millor resultat de Jeroni Fajardo en el mundial de trial, el subcampionat, ha arribat als 33 anys, i en el seu retorn a l’equip Gas Gas, marca en la qual va començar a pilotar i amb la qual va debutar en una prova del campionat del món. El pilot de Caldes de Malavella ja va estar en la marca gironina de l’any 2000 al 2006 i en aquesta temporada ha tornat a les arrels. Des del seu debut en el mundial de l’any 2002, Jeroni Fajardo havia aconseguit com a millor resultat tres terceres posicions en la general, els anys 2012, 2013 i 2015. Aquesta edició del 2018 ha estat molt bona, amb el subcampionat, gràcies a les sis places de podi que ha aconseguit en les nou proves disputades. Va guanyar la primera de les dues proves de Motegi, al Japó; va ser segon en dues més, i tercer en tres ocasions.

Jeroni Fajardo es mostra content del que ha aconseguit enguany, tot i que encara queda el Trial de les Nacions aquest cap de setmana i acabar el campionat estatal. El pilot selvatà comenta: “Hem aconseguit l’objectiu que ens havíem marcat a principi d’any, el subcampionat del món.” I intenta expressar els sentiments que li ha portat aconseguir-ho: “Per mi suposa una confirmació, una satisfacció..., moltes coses. Són moltes sensacions en un instant i és clar que és una gran alegria.” També destaca que ho ha aconseguit gràcies al fet de tornar a una casa que ja coneixia: “La tornada a Gas Gas m’ha permès aconseguir aquest somni. Això m’ajuda a viure una segona joventut.”

El subcampionat mundial ha estat una feina del pilot i de la moto al llarg de les nou proves del campionat, i Jeroni Fajardo ho té molt clar. “Estic molt content i vull agrair a l’equip el gran treball i l’esforç que ha fet per aconseguir aquest subcampionat.” La TXT que ha pilotat ha funcionat molt bé i destaca: “És una moto impressionant, amb un potencial increïble i que segurament encara no hem aprofitat al cent per cent.” Un altre factor que l’ha ajudat a fer una gran temporada ha estat tenir un company d’equip jove i amb ganes de millorar com el basc Jaime Busto, de 20 anys. “Jaime és un pilot increïble, molt jove a més, i m’ha aportat molta frescor i també un punt de competitivitat”, afirma.

La temporada internacional s’acabarà demà amb el Trial de les Nacions a la República Txeca. Jeroni Fajardo, Jaime Busto (GasGas) i Toni Bou (Montesa) formen l’equip d’Espanya, que suma 24 victòries, 14 de consecutives. Després tocarà acabar el campionat estatal i lluitar per aconseguir un altre bon resultat.

PROTAGONISTA

La tornada a Gas Gas m’ha permès aconseguir aquest somni del subcampionat. Això m’ajuda a viure una segona joventut
Per mi suposa una confirmació, una satisfacció. Vull agrair a l’equip el gran treball i l’esforç que ha fet
Jeroni Fajardo

L’equip està satisfet i vol seguir millorant

Marc Colomer, el mànager de l’equip Gas Gas, ha fet una valoració molt positiva de la temporada amb Jeroni Fajardo en el segon lloc del mundial i Jaime Busto en el quart, però al mateix temps afirma: “Som ambiciosos i l’objectiu principal a curt termini és estar encara més amunt i aconseguir més victòries.” Marc Colomer destaca els dos triomfs, un per a cada pilot, al Japó com el moment més excepcional de l’equip en la temporada, i diu: “Ens va donar molta confiança saber que podíem ser competitius a 10.000 km de la fàbrica.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)