Motociclisme

Sospitosos habituals

Motociclisme. Lorenzo i Dovizioso releguen Marc Márquez al tercer lloc en l’última volta de l’entrenament cronometrat del GP d’Aragó; les Ducati i l’Honda del 93 juguen en una altra lliga

Es repeteix el guió. “Les dues Ducati i jo allà al darrere”, va resumir Marc Márquez. El cerverí va ser tercer en l’entrenament cronometrat del GP d’Aragó rere Jorge Lorenzo i Andrea Dovizioso, que el van desbancar en l’última volta de la Q2. És la tercera posició preferent seguida del mallorquí –quarta del curs, tantes com Márquez– i també el tercer cop seguit que dues Desmosedici encapçalen la graella. Els pilots de fàbrica de la marca italiana passen una bona ratxa, i només Márquez és capaç de buscar-los les pessigolles. Menys de vuit centèsimes separen els inquilins de la primera línia; el quart –Crutchlow, que va caure en l’última volta– ja cedeix prop de tres dècimes.

El 93 va lluitar per la pole fins al final a pesar que en el quart entrenament lliure havia caigut –“la telemetria no enganya: he frenat tard i amb massa pressió”– i només disposava d’una moto. Lluny d’arronsar-se, va fer el millor temps provisional de la Q2 després de salvar una espectacular lliscada en l’últim revolt mentre avançava Iannone per fora.

Calvari de Yamaha

Les Ducati van haver d’esperar fins al final per batre el Tro. Enmig del típic joc del gat i la rata, per treure suc del rebuf dels rivals en la llarga recta de Motorland, Lorenzo i Dovi van tibar de gust i pràcticament van calcar el temps, a pesar que Crutchlow va caure just al davant del balear. “Ja no tenia prou adherència, però havia d’arriscar si no volia quedar-me a la segona línia”, va explicar. En aquest últim intent, Márquez va anar llarg dos cops i no va millorar.

En l’extrem oposat, Yamaha va viure un calvari, amb les quatre motos havent de passar per la Q1 per primer cop des del GP de Catalunya del 2017. Només Maverick Viñales va entrar en la Q2, però va quedar sense electrònica després de trencar un sensor... i tot seguit va perdre tres llocs a la graella per haver entorpit Bradley Smith en la Q1. Per la seva banda, Valentino Rossi va acabar ensorrat en el divuitè lloc, la pitjor qualificació del Dottore des d’Assen el 2006.

LA DADA

3
‘poles’
seguides acumula Lorenzo, una fita que no aconseguia d’ençà del 2012, llavors amb Yamaha

Pol Espargaró, lesionat

El pilot de Granollers va caure en el tercer entrenament lliure i va ser operat ahir a la tarda a Barcelona pel doctor Xavier Mir d’una fractura a la clavícula esquerra. Mirarà de córrer en la pròxima cita, a Tailàndia, d’aquí quinze dies. El de KTM ja s’havia trencat la mateixa clavícula fa un mes i mig, a Brno, i havia reaparegut a Misano fa dues setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)