Motociclisme

Amb la punta dels dits

Motor. Marc Márquez té la primera possibilitat matemàtica de ser campió a Motegi, on hauria de cedir més de dos punts a Andrea Dovizioso perquè el desenllaç es traslladés a Phillip Island

Marc Márquez (Honda) ho té tot de cara per revalidar aquest cap de setmana, al Japó, el títol del mundial de Moto GP, que seria ja el cinquè que aconsegueix en la categoria reina i el setè del seu palmarès en totes les classes. La seva victòria a Tailàndia, fa quinze dies, li va atorgar la primera pilota de partit per a la cursa de Motegi, on ja només Andrea Dovizioso (Ducati) i Valentino Rossi (Yamaha) poden posposar la consecució del títol per part del català. L’avantatge de Márquez al capdavant de la general és de 77 punts, el marge més alt que ha aconseguit en la categoria reina després de catorze curses.

Perquè Rossi sigui campió, però, gairebé s’hauria d’esdevenir un miracle. L’italià necessitaria guanyar les quatre curses que queden i que Márquez, en les mateixes proves, no sumés més d’un punt. Més fàcil és que a qualsevol lector d’aquest diari li toqui la loteria. Respecte de Dovizioso, Márquez en farà prou per ser campió si acaba davant d’ell o no li cedeix més de dos punts si és l’italià qui supera el de Cervera.

Márquez té un bon balanç a Motegi. Des del seu salt a Moto GP només un cop, el 2015 (quart), no hi ha pujat al podi. Va guanyar-hi el 2016 i en les participacions restants (2017, 2014 i 2013) hi ha acabat segon. Només l’any passat, en què va guanyar la cursa, Dovizioso ha aconseguit acabar davant de Márquez en aquest circuit. A l’italià li aniria molt bé la participació del seu company d’equip Jorge Lorenzo en la cursa, però el mallorquí, que es recupera d’una fractura que es va fer en la cursa d’Aragó, haurà de valorar en els entrenaments de demà si es troba en les condicions físiques per afrontar la cursa. El rosinc Maverick Viñales espera confirmar la bona dinàmica de Tailàndia, on va tornar a pujar al podi amb la segona posició.

En les categories de Moto 2 i 3, els líders Francesco Bagnaia i Jorge Martín tenen una nova oportunitat de continuar sumant punts i acostar-se al seu objectiu d’assegurar-se el títol mundial.

PROTAGONISTES

Sempre intento donar-ho tot fins a l’últim metre, però Dovi també. Hem tingut batalles bones fins a l’últim revolt
Marc Márquez
Crec que la lluita pel títol està gairebé acabada, tot i que encara no és una certesa matemàtica
Andrea Dovizioso
Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 271
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 194
3r Valentino Rossi (Yamaha) 172
4t Maverick Viñales (Yamaha) 146
5è Jorge Lorenzo (Ducati) 130
10è Àlex Rins (Suzuki) 102
11è Dani Pedrosa (Honda) 87
14è Tito Rabat (Ducati) 35
16è Aleix Espargaró (Aprilia) 32
17è Pol Espargaró (KTM) 32
Moto 2
1r Francesco Bagnaia (Kalex) 259
2n Miguel Oliveira (KTM) 231
3r Brad Binder (KTM) 157
4t Lorenzo Baldassarri (Kalex) 132
Àlex Márquez (Kalex) 126
11è Xavi Vierge (Kalex) 101
25è Isaac Viñales (Kalex/Suter) 7
Moto 3
1r Jorge Martín (Honda) 204
2n Marco Bezzecchi (KTM) 178
3r Fabio di Giannantonio (Honda) 175
11è Albert Arenas (KTM) 69
Cada cop em sento millor, però hauré de veure quines sensacions tinc sobre la moto en els tests de divendres
Jorge Lorenzo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)