Motociclisme

Dovizioso no es rendeix

L’italià fa la posició preferent i es mostra decidit a demorar el desenllaç del campionat

Márquez sortirà des de la segona fila i haurà de remuntar si vol segellar el seu cinquè títol mundial de Moto GP al circuit de Motegi

Andrea Dovizioso va demostrar ahir que és un pilot competitiu fins al final, que no pensa regalar el títol –malgrat que és conscient que pràcticament no té possibilitats– i que intentarà demorar el desenllaç del mundial –que presumiblement ha de ser a favor de Marc Márquez– tant com pugui. El pilot italià va aconseguir la posició preferent al Japó –la segona de la temporada– i obligarà el seu rival català a remuntar des de la sisena posició amb què va acabar els entrenaments oficials. El campió del món és conscient que Dovizioso no afluixarà el ritme i ahir declarava que, si no guanya la cursa, difícilment podrà ser campió al Japó: “Si em vull endur el títol, aquí, hauré de guanyar la cursa.” Márquez, que serà campió si acaba davant de l’italià o no li cedeix més de dos punts, va tenir una caiguda en els últims entrenaments lliures amb la moto amb què se sentia millor, i només n’hi va quedar una per a la qualificació: “He sortit a la Q2 una mica condicionat perquè la segona moto tenia una posada al punt diferent. Però tenim una bona base per a demà.”

Márquez tindrà la dificultat afegida d’haver de superar cinc pilots per posar-se a l’altura de Dovizioso, que no dubta a situar el pilot de Cervera en la llista de favorits a la victòria al Japó: “No veig en Marc pitjor que nosaltres. Tots dos estem al mateix nivell. Estarà al davant segur. Ha estat el més ràpid aquesta tarda amb els pneumàtics usats.” Dovizioso creu que no serà l’únic rival per a la victòria: “No serem només ell i jo.” Sens dubte, com més galls al galliner, millor per a Dovizioso. A l’italià el preocupa, també, el desgast dels pneumàtics en aquest circuit més que l’elecció que faci abans de la cursa: “A Motegi es tendeix a patir per tenir ritme al principi. Dependrà del que tingui cada un. Hi haurà diferents estratègies.”

A Dovizioso l’acompanyaran en la primera fila de la graella de sortida Johann Zarco i Jack Miller. Maverick Viñales sortirà des de la tercer fila, just davant d’Àlex Rins i del seu company d’equip, Valentino Rossi. Dani Pedrosa va acabar onzè i Pol Espargaró, Aleix Espargaró i Jordi Torres no van superar la Q1.

Àlex, a la segona fila

Francesco Bagnaia va treure molt de profit a la qualificació de Moto 2. L’italià es va endur la posició preferent, però tant o més important per a ell va ser la posició de Miguel Oliveira, el seu principal rival en la lluita pel títol, que només va poder ser novè. Bagnaia tindrà una oportunitat d’or per augmentar el coixí de punts respecte del portuguès, que ara és de 28. Àlex Márquez, tot i la fissura a l’espatlla que es va fer en l’espectacular caiguda de divendres, va poder acabar en la sisena posició. En la cursa d’avui caldrà veure com respon de la lesió amb la càrrega que vagi acumulant al llarg de les voltes.

La categoria petita va acabar amb la posició preferent del pilot argenti resident a Catalunya Gabriel Rodrigo. Jorge Martín, líder del mundial, va acabar quart mentre que els seus rivals en la lluita pel títol, Marco Bezzecchi i Fabio di Giannantonio, van ser tercer i quinzè, respectivament. El gironí Albert Arenas sortirà des de la novena posició.

No crec que estiguem sols Marc i jo. Marc arriscarà fins al final i plantarà cara. No sembla que estigui pensant en el campionat
Andrea Dovizioso
L’objectiu principal és lluitar pel podi, però si podem lluitar per la victòria ho farem. Pot haver-hi més pilots a més de Dovizioso i jo
Marc Márquez
Accelerant estic molt content, però hem de millorar la frenada. Si millorem l’entrada al revolt podem fer podi
Maverick Viñales
Quant a ritme estem tots més o menys allà mateix. Si la cursa és en grup, podem ser competitius
Valentino Rossi

Tres victòries fora de la primera fila

Els precedents no són favorables a Marc Márquez. El català, que ha igualat el seu pitjor resultat de l’any en una qualificació –també va ser sisè a l’Argentina i Itàlia–, només ha guanyat tres vegades després de classificar-se fora de les tres primeres posicions en els entrenaments oficials (València 2014, Aragó 2017 i Espanya 2018). El català necessita acabar davant de Dovizioso per ser campió, entre altres possibilitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)