Motociclisme

“Espero no frenar-me aquí”

Marc Márquez. Campió del món de Moto GP

“No t’imagines que en sis anys puguis guanyar cinc títols de sis possibles. És un somni, i no me’n vull despertar, tot i que soc conscient de com n’és de difícil.” Marc Márquez, sempre amb un somriure d’orella a orella, no podia ser més efusiu en la celebració del seu cinquè títol de Moto GP, aconseguit quan encara falten tres curses per al final de la temporada. “Hem estat constants, rodant ràpid i pujant al podi en totes les curses que he acabat, menys a l’Argentina i Itàlia”, va valorar sobre la temporada. El pilot de Cervera va tenir paraules d’elogi per a Andrea Dovizioso, que va tenir una caiguda en la penúltima volta: “Sense rival no hi ha campionat, i el rival és el que et fa créixer i entrenar. Això m’ha passat amb Dovi, però també amb Lorenzo [de qui ahir es va confirmar que no correrà a Phillip Island]. Són els dos pilots amb qui més he lluitat en les últimes voltes. Han fet que Moto GP hagi assolit un nivell d’espectacle impressionant. Aquesta segona part de temporada ha estat molt igualada.”

Márquez va tenir un contratemps quan, en la volta de celebració, aixecant Scott Redding, li va sortir l’espatlla de lloc, una lesió que fa temps que arrossega i que va declarar haver amagat: “No és el primer cop que em passa. És un punt dèbil que m’hauré d’operar. No és una intervenció important, però la recuperació és llarga. No ho he volgut dir durant la temporada perquè no ho sabessin els rivals, però en alguns grans premis havia arribat tocat a la cursa perquè se m’havia sortit en els entrenaments.” Márquez va explicar que l’ambient que l’envolta és determinant en la consecució dels seus èxits: “La clau és l’entorn, i per això tinc ganes de celebrar-ho amb la meva gent, arribar a Cervera i veure la meva mare. Hi ha molta gent al meu voltant i tots hem d’anar en la mateixa direcció.” Márquez ha igualat els títols de Mick Doohan en la categoria reina, i espera continuar sumant: “A Austràlia li diré que ho sento, però espero no frenar-me aquí.”

LES REACCIONS

He tingut l’accident perquè he intentat enganxar-me a en Marc i he fet un error, no per anar al límit
Els números d’en Marc fan por. Li agrada millorar cada any. No viu del que ja ha aconseguit
Andrea Dovizioso
Per sort per a mi, alguns han caigut davant meu i he pogut acabar quart. Aquests punts són molt bons
Valentino Rossi
Estic content amb la direcció presa per Suzuki. Vol guanyar i està treballant dur. Estic content
Àlex Rins
Cada dia, hem anat abaixant el nivell i no hem treballat de la millor manera. Hem de ser forts
Maverick Viñales
Ha estat una cursa dura, sens dubte. M’he sentit bé a l’inici, però el ritme era massa lent
Cal Crutchlow
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)