Motociclisme

Viñales s’imposa a Phillip Island

Motor. És la primera victòria de l’empordanès en gairebé un any i mig.

Maverick Viñales (Yamaha) ha aconseguit la victòria en el Gran Premi d’Austràlia de Moto GP. El pilot empordanès no guanyava una cursa des del 21 de maig de l’any passat, dia en què es va imposar en el Gran Premi de França. Viñales ha obert un avantatge de tres segons respecte del grup perseguidor i s’ha dedicat a gestionar aquest avantatge la resta de la cursa. En les últimes voltes ha sabut conservar els seus pneumàtics i creuar la meta en primera posició. Marc Márquez (Honda), que la setmana passada es va assegurar el seu cinquè títol mundial de Moto GP, ha hagut d’abandonar en la cinquena volta a causa d’un incident amb Johann Zarco (Yamaha). El pilot francès ha tocat la cua de la moto del català al final de la recta de meta, a uns 300 km/h, i ha tingut una caiguda espectacular en la qual, sortosament, no s’ha fet mal. La part del darrere de la moto de Márquez ha quedat danyada i el de Cervera s’ha vist obligat a abandonar.

La segona posició se l’ha endut Andrea Iannne (Suzuki) després d’imposar-se en una lluita molt igualada amb Andrea Dovizioso (Ducati), que ha acabat tercer. Àlex Rins (Suzuki) ha acabat cinquè; Aleix Espargaró (Aprilia), novè, i Jordi Torres (Ducati), dissetè.

En la categoria petita, la de Moto 3, el gironí Albert Arenas (KTM) ha aconseguit la segona victòria de la seva carrera en un final molt ajustat en què cinc pilots han creuat la meta en el mateix segon. Fabio di Giannantonio (Honda) i Celestino Vietti (KTM) l’han acompanyat en el podi. La victòria en Moto 2 ha estat per a Brad Binder (KTM).

EL PROTAGONISTA

La moto ha funcionat de manera perfecta i he donat el màxim de mi
Maverick Viñales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)