Motociclisme

Un podi, molts aspirants

Motor. Dovizioso és el favorit en el GP de Malàisia de Moto GP, que ha guanyat els últims dos anys, però Viñales vol repetir la victòria d’Austràlia

El mundial de Moto GP avança inexorablement cap a la cloenda del curs amb el títol resolt a favor de Marc Márquez des de fa quinze dies. Tanmateix, el fet que el premi gros tingui amo no desllueix el valor de les victòries parcials, ans al contrari. Ara només s’hi val a guanyar; cada cursa és un minicampionat en si mateixa. Si més no, així ho sent Maverick Viñales, vencedor diumenge a Phillip Island, que aquest cap de setmana, a Sepang, té l’oportunitat de confirmar la reviscolada de Yamaha en la recta final d’un curs prou feixuc. “Em sento a gust i he recuperat la confiança. Anem pel bon camí i, si continuem així, tant de bo puguem acabar el curs amb més victòries”, comenta l’empordanès.

El GP de Malàisia és la penúltima cita del curs i l’última del frenètic triplet que va arrencar amb el títol del Tro al Japó i va continuar amb el triomf del rosinc a Austràlia –arrodonit pel d’Albert Arenas en Moto 3–, després de 25 curses i 500 dies de sequera de la marca dels diapasons. Però a Sepang hauria de ser el torn de Ducati. Andrea Dovizioso ha estat el vencedor a Kuala Lumpur els dos últims anys, sempre sota la pluja, un factor que no acostuma a faltar en un circuit de gran duresa física per la calor i la humitat del clima. L’any passat, fins i tot, les Desmosedici van fer el doblet, amb Jorge Lorenzo segon quan Dovi encara es jugava el títol amb el 93. El balear reapareix a Sepang després de dues curses d’absència arran de la lesió en els lliures a Tailàndia. La setmana passada el van operar dels lligaments del canell esquerre i durant els entrenaments, la pròxima matinada (hora catalana), avaluarà si pot córrer encara que no estigui al cent per cent.

Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 296
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 210
3r Valentino Rossi (Yamaha) 195
4t Maverick Viñales (Yamaha) 180
5è Cal Crutchlow (Honda) 148
6è Danilo Petrucci (Ducati) 137
7è Johann Zarco (Yamaha) 133
10è Àlex Rins (Suzuki) 129
12è Dani Pedrosa (Honda) 95
15è Aleix Espargaró (Aprilia) 39
16è Tito Rabat (Ducati) 35
17è Pol Espargaró (KTM) 35
Moto 2
1r Francesco Bagnaia (Kalex) 288
2n Miguel Oliveira (KTM) 252
3r Brad Binder (KTM) 193
Àlex Márquez (Kalex) 148
Xavi Vierge (Kalex) 126
26è Isaac Viñales (Kalex/Suter) 7
30è Edgar Pons (Speed Up) 1
Moto 3
1r Jorge Martín (Honda) 215
2n Marco Bezzecchi (KTM) 203
3r Fabio Di Giannantonio (Honda) 195
Albert Arenas (KTM) 94

Més campions

El títol de Moto 2 quedarà dat i beneït a Sepang només que el líder Pecco Bagnaia creuï la meta al davant de Miguel Oliveira. En cas de victòria del portuguès de KTM, l’italià de l’Sky VR46 en faria prou entrant tercer per coronar-se quan encara faltarà per disputar-se la cursa del País Valencià. En Moto 3, Jorge Martín serà campió si guanya i Marco Bezzecchi entra cinquè. El company del madrileny, Fabio Di Giannantonio, també té possibilitats matemàtiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)