Motociclisme

Rins s’afegeix a la festa

Motociclisme. El pilot barceloní lidera per primer cop un entrenament lliure de Moto GP, amb quatre marques diferents en els quatre primers llocs de la combinada del GP de Malàisia

Màxima igualtat al final de la primera jornada d’entrenaments lliures del GP de Malàisia, amb quatre marques –Suzuki, Ducati, Honda i Yamaha– en un marge inferior a setze centèsimes. Àlex Rins ha estat el més ràpid en la segona sessió i en la combinada, al davant d’Andrea Dovizioso –amb el millor temps en la primera–, Marc Márquez i Valentino Rossi. És el primer cop que el pilot barceloní lidera una sessió lliure de Moto GP d’ençà del seu debut en la categoria gran el 2017.

Per la seva banda, Maverick Viñales ha estat sisè amb la segona M1, confirmant la revifada de Yamaha palesada per la victòria de l’empordanès a Austràlia, diumenge. Amb Aleix Espargaró (Aprilia) desè, KTM és l’única marca oficial fora del top 10.

Els ensurts de Márquez

El registre de Rins amaga una anècdota, i és que el pilot català ha fet el millor registre del dia amb la GSX-RR que dijous havia cremat dins del box mentre els mecànics l’escalfaven, per una petita fuita de fluids. El motor i el xassís, però, no es van malmetre. “Hem agafat el to ben aviat en aquest circuit, on disposem d’un nou carenat i una electrònica millorada. Al test del febrer ja vam ser ràpids, així que gaire malament no podíem anar!”, ha explicat l’home del dia.

Marc Márquez també ha protagonitzat la seva anècdota particular; més ben dit, quatre, el total d’ensurts que ha tingut en la segona sessió als revolts 1, 2, 5 i 15 (l’últim), que –com ja ha fet enguany en altres cinc circuits pel cap baix– ha salvat sense anar a terra. El cerverí ha estat l’únic dels capdavanters que ha provat el pneumàtic dur (en realitat, és l’extradur) al davant a la tarda (hora local) i ha reconegut que potser l’havia muntat “massa aviat”, sense que fes tanta calor com es preveia: “Quatre ensurts en una mateixa sessió crec que són un rècord. Això vol dir que encara no som a lloc.”

El seu germà Àlex ha liderat les dues sessions de Moto 2, en busca de retrobar-se amb un podi que no trepitja des de fa quatre mesos. La pluja ha respectat els pilots de Moto GP i gairebé no ha destorbat els de Moto 2, però els de Moto 3 només han tingut mitja hora sobre sec a la tarda, amb Albert Arenas desè.

ANÈCDOTA

La Suzuki de Rins havia cremat dins del box mentre els mecànics l’escalfaven
Moto GP. 1a i 2a sessió
1r À. Rins (Suzuki) 1:59.608
2n A. Dovizioso (Ducati) a 0.089
3r M. Márquez (Honda) a 0.093
4t V. Rossi (Yamaha) a 0.159
5è J. Miller (Ducati) a 0.163
M. Viñales (Yamaha) a 0.194
10è A. Espargaró (Aprilia) a 0.944
11è D. Pedrosa (Honda) a 0.971
15è P. Espargaró (KTM) a 1.412
23è J. Torres (Ducati) a 2.332
Moto 2. 1a i 2a sessió
1r À. Márquez (Kalex) 2:06.928
2n F. Quartararo (Speed Up) a 0.030
18è X. Vierge (Kalex) a 1.322
24è E. Pons (Speed Up) a 2.192
29è I. Viñales (Suter) a 4.021
Moto 3. 1a i 2a sessió
1r T. Arbolino (Honda) 2:14.227
2n J. McPhee (KTM) a 0.010
3r A. Canet (Honda) a 0.020
10è A. Arenas (KTM) a 0.321

Lorenzo, acabat d’operar, torna a ser baixa

El provador de Ducati Michele Pirro substituirà Jorge Lorenzo la resta del cap de setmana, després que el balear s’adonés en els lliures que el canell esquerre que li van operar la setmana passada li fa mal i no li permet apurar les frenades. Serà el sisè zero seguit de Lorenzo, que va caure a Misano i l’Aragó, es va lesionar a Tailàndia i no va córrer al Japó ni a Austràlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)