Motociclisme

La velocitat no l’hi treu ningú

Motociclisme. Marc Márquez palesa una gran superioritat amb la pista molla a Sepang, però perd la posició preferent en el GP de Malàisia per haver entorpit Andrea Iannone en la Q2

Marc Márquez va ser el més ràpid en l’entrenament cronometrat a Sepang, però va perdre la posició preferent del GP de Malàisia per haver entorpit Andrea Iannone en la Q2. Era el segon cop aquest any que el campió del món incorria en aquesta infracció, de manera que la direcció de cursa el va sancionar per reincidència amb la pèrdua de sis llocs en la graella, en comptes dels tres que li havien caigut a Austin sis mesos enrere, llavors per haver destorbat la trajectòria de Maverick Viñales.

Així doncs, el Tro va quedar relegat al setè lloc d’una graella en què no va tenir rival després que un fort xàfec deixés la pista ben molla. Johann Zarco va heretar la posició preferent, però havia cedit més de mig segon al 93, i Valentino Rossi, segon en la graella definitiva, gairebé nou dècimes. L’entrenament qualificatiu es va haver d’endarrerir una hora llarga per l’aiguat, i l’organització va decidir avançar dues hores la sortida de les tres curses –s’hauran disputat la matinada passada– per mirar d’anticipar-se a la pluja torrencial que també s’espera avui a Sepang.

El punt fort del 93

Márquez va cometre la infracció després d’haver canviat de moto en la Q2. Havia caigut traït per l’asfalt lliscant –“no estava tibant”– quan faltaven cinc minuts i ja tenia la posició preferent al sarró, però va tornar a sortir amb la segona moto i va tancar una volta de compromís amb un registre mig segon més lent que abans..., però que també li hauria donat la pole. “He tret suc d’un dels meus punts forts: saber adaptar-me a les condicions”, va dir quan encara no sabia que el sancionarien. “No sé si em penalitzaran o no; ho decidirà la direcció de cursa. Però tant me fa. He fet la millor volta i això és el més important per a mi.”

El seu germà Àlex també va ser el més ràpid en Moto2, encara sobre sec i amb un marge que també s’havia de mesurar en dècimes. Al final de la sessió, el 73 també va anar a terra, sense conseqüències. En Moto3, el gironí Albert Arenas va ser cinquè.

LA DADA

80
‘poles’
acumula Márquez (en 186 curses) amb la d’ahir. Malgrat la sanció, la conserva en el palmarès.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)