Motociclisme

Márquez no sortirà al balcó de la Paeria de Cervera

Motor. Com ja va fer l’any passat, el pilot de Repsol Honda vol evitar coincidir amb la pancarta que hi ha en suport dels presos polítics durant la celebració del seu setè títol mundial

Marc Márquez celebrarà avui a la seva localitat natal, Cervera, el seu setè títol mundial, però per segon any consecutiu no sortirà al balcó de la Paeria per saludar els aficionats després de la recepció institucional que li faran les autoritats locals. El pilot de Repsol Honda no vol coincidir amb la pancarta que hi ha penjada al balcó, que dona suport als presos polítics catalans, ja que vol fer una celebració “al marge de qualsevol iniciativa política”, segons el seu representant, Emili Alzamora. En la celebració pel títol mundial de l’any passat Marc Márquez tampoc va sortir al balcó de la Paeria, on ja hi havia la pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics catalans. Emili Alzamora ho va recordar en les seves declaracions a la premsa i ha volgut destacar que no és un fet nou ni excepcional que enguany tampoc surti al balcó. El representant del campió mundial de Moto GP també va explicar que el pilot es manté al marge de la polèmica i l’únic que vol es celebrar el seu nou títol, el setè i cinquè de la màxima categoria, amb els seus aficionats deixant de banda les qüestions polítiques. “Ens centrem només en l’aspecte estrictament esportiu i en l’abast històric del nou títol”, afirma Alzamora.

L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va explicar que en les reunions prèvies per organitzar la celebració d’aquest nou campionat, els representants del pilot van demanar que es retirés la pancarta en suport als presos polítics perquè el pilot pogues sortir al balcó. Royes no va accedir a la demanda perquè considera que la pancarta reflecteix “un moment extrem i mostra el clar suport a la defensa dels drets democràtics que no s’estan complint en aquest país”. Per això també va dir que respectava la decisió de Marc Márquez i demanava que es respectés la seva. L’alcalde de Cervera va dir que no vol alimentar cap polèmica i que, tal com ja va fer l’any passat, quan acabi la recepció institucional Marc Márquez podrà baixar fins a la porta de la Paeria per saludar els aficionats i veïns del seu poble i fer-se fotos amb ells.

ELS PROTAGONISTES

L’únic que Marc desitja és celebrar el seu nou títol sense entrar en qüestions polítiques
Emili Alzamora
Representant de Márquez
Igual que jo respecto la decisió de Marc Márquez, demano que es respecti la meva
Ramon Royes
Alcalde de Cervera

L’homenatge al campió puja al ‘Level 7’

Els seguidors de Marc Márquez li podran retre el tradicional homenatge pel títol mundial de Moto GP d’aquest 2018 al llarg del dia d’avui. En aquesta ocasió els actes s’han organitzat sota el lema Level 7 amb motiu del seu setè títol mundial, el cinquè de la màxima categoria. La jornada s’iniciarà a dos quarts d’una del migdia amb la recepció a la Paeria de Cervera. A les cinc Marc Márquez farà una roda de premsa, i a la mateixa hora s’iniciarà el concert a la plaça Pius XII. La rua pels carrers de la ciutat començarà a les set de la tarda a la plaça Universitat i està previst que finalitzi a la plaça Pius XII a les vuit del vespre. Tot seguit començarà la festa i es faran els tradicionals parlaments, i el campió també es dirigirà als aficionats. La festa continuarà fins a quarts de deu de la nit. Marc Márquez va guanyar el títol a Motegi fa tres setmanes. Per acabar la temporada encara ha de disputar el darrer gran premi a València la setmana vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)