Motociclisme

Màrquez celebra el setè mundial a Cervera

Moto GP. El cerverí és aclamat al seu poble per una multitud que festeja, amb ell, el mundial sota el lema ‘Level 7’

Per setena vegada en els últims nou anys, Marc Márquez ha celebrat un títol mundial amb la gent de Cervera. Vint dies després de coronar-se per cinquè cop en la màxima categoria, el pilot de Repsol ha passejar el seu somriure pels carrers del poble que el veure néixer que, com és costum, no ha escatimat esforços per retre-li homenatge. Si l’any passat va ser Big6 i fa dos anys Give me five, enguany el lema de la festa del Tro de Cervera ha estat Level 7, recordant els videojocs dels anys 80 i els seus nivells de dificultat. Márquez ja ha arribat al setè.

“És el millor pilot, no només del moment, si no de la història. I n’estem orgullosos”, ha proclamat l’alcalde, Ramon Royes, a la sala de plens de la Paeria cerverina, en la recepció a Márquez, el primer dels actes de la jornada. La visita del campió del món de Moto GP a l’ajuntament de Cervera ha estat envoltada de polèmica, per la decisió de Royes de no retirar la pancarta de suport als presos polítics catalans que penja a la façana de l’edifici consistorial, tot i la petició de l’entorn de Marc Márquez que, com l’any passat i per aquesta circumstància, no ha saludat els seus seguidors des de la balconada. “Estar a dalt de tot no surt gratis. Crec que tots plegats en n’hem sortit”, ha considerat l’alcalde, en aquest sentit.

El pilot, per la seva banda, ha volgut treure ferro a la situació i, en les seves primeres declaracions, ha picat l’ullet a la gent més propera: “Sembla normal que cada any celebrem un títol, però no ho és. Cada vegada ho disfruto al màxim, miro de superar-me i buscar una mica més. Però sé que sense la família, la meva gent, el fan club, no seria possible”. Per la tarda, en la roda de premsa que ha ofert al paranimf de l’Universitat de Cervera, Márquez ha assegurat que viu aquesta experiència “com si fos la primera vegada” i que la temporada que ve buscarà “amb les mateixes ganes” el campionat. Qüestionat pels xiulets que ha rebut després d’algunes carreres, el pilot d’Honda no s’ha mossegat la llengua. “De vegades sí que he escoltat algun, però el temps posa a cadascú al seu lloc. Parlo a la pista, que és on se’m dóna millor”, ha etzibat.

La celebració més sonada ha vingut després de la compareixença de Marc Márquez davant els mitjans de comunicació, i ha arrencat, com és tradicional, a l’edifici de l’universitat, amb el cercavila. Acompanyat del seu germà Àlex, de la resta de la família, dels seus companys d’equip, del seu mànager, Emili Alzamora, i d’un grup de batucada, el campió del món de Moto GP ha passejat, al damunt d’un camió descapotable, entre els milers d’aficionats que l’aclamaven. Tot seguit, sobre l’escenari de la Plaça Pius XII, Márquez i companyia s’han deixat anar per encendre la multitud amb els seus balls i les seves consignes. Una història repetida. I per molts anys que duri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)