Motociclisme

DAZN oferirà el mundial en ‘streaming’ a partir del 2019

Motociclisme. Movistar TV perd els drets de retransmissió. La competició es podrà seguir des de qualsevol dispositiu amb connexió a internet

La plataforma DAZN retransmetrà en exclusiva el mundial de Moto GP a partir del 2019 després de comprar-ne els drets. L’acord d’adjudicació entre aquesta plataforma i Dorna, empresa organitzadora del mundial, suposarà un canvi en la manera de veure les curses. DAZN és una plataforma de televisió que ofereix continguts en streaming per internet, com ja ho fan, al nostre país, plataformes molt més conegudes com Netflix o HBO. Això significa que les curses del mundial de motociclisme es podran seguir des de qualsevol dispositiu que es pugui connectar a internet, inclosos les tauletes, els mòbils intel·ligents, consoles de videojocs i ordinadors.

DAZN és el primer servei que ofereix continguts esportius en viu o a la carta. Té la seu al Regne Unit i dona feina a un total de 3.000 persones. Està previst que la plataforma comenci a ser operativa a l’Estat espanyol a partir del mes de gener del 2019. A més del mundial de Moto GP, també s’ha assegurat els drets a Espanya dels partits de futbol de la Premier League, que fins ara també tenia Movistar TV.

Els drets del mundial de motociclisme eren fins aquesta temporada de Movistar TV, que els va adquirir el 2014, però no ha arribat a cap acord amb Dorna per renovar-los perquè treballava amb una oferta a la baixa. La irrupció de Movistar TV ja va suposar un canvi en la retransmissió de les curses. Fins aleshores s’havien ofert sempre en obert –històricament a Televisió Espanyola i els últims anys a Telecinco–, però a partir del 2014 el contingut va passar a ser de pagament –els primers anys encara es van oferir algunes curses en obert–. Dorna finalment va arribar a un acord per quatre anys amb DAZN, que oferirà totes les sessions lliures, els entrenaments de qualificació, les tres curses (Moto GP, Moto 2 i Moto 3) i les rodes de premsa. També retransmetrà l’Asian Talent Cup, la Red Bull Rookies Cup i el nou campionat de Moto E de motos elèctriques, en el qual participarà el català Sete Gibernau.

DAZN no descarta arribar a un acord amb Movistar TV, o amb qualsevol altre canal de la TDT, per oferir una “part de la cobertura en viu” en obert. Això ja passa a Itàlia, on DAZN té un acord amb Sky TV.

El preu de la subscripció a DAZN encara no s’ha fet públic –als Estats Units, un dels països on aquesta plataforma ja està implantada, és de 9,99 dòlars al mes–, però, segons un comunicat de Dorna, tindrà una tarifa molt “assequible.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)