Motociclisme

Amb la mel a la boca

Moto 2. Àlex Márquez entra tercer a pesar de caure quan liderava la cursa, però tanca el curs sense cap victòria. Vierge també va a terra

Àlex Márquez va estar a punt d’obtenir la primera victòria del curs en la cloenda del campionat a Xest, però va anar a terra quan avantatjava el futur vencedor Miguel Oliveira de gairebé dos segons, en la volta 15 (de 25). El seu marge al capdavant era tan gran que el cerverí va tenir temps d’aixecar-se i reincorporar-se a la cursa en el tercer lloc, que va mantenir fins al final. Rere el portuguès de KTM va entrar el valencià Iker Lecuona, de 18 anys, que havia sortit 21è en una cursa també amb moltes caigudes sobre l’asfalt moll.

Abans que Márquez ja havia caigut Xavi Vierge, quan era tercer al davant de Lecuona. És el primer cop des de l’estrena de la categoria de Moto 2 el 2010 que cap pilot català guanya almenys una cursa de la cilindrada mitjana. El 2019, Márquez i Vierge seran companys en l’equip Marc VDS.