Trial

No deixis mai de creure-hi

Motor. Adam Raga bat Toni Bou per un sol punt en la final del Trial ‘indoor’ de Barcelona, onze anys després del seu últim triomf al Palau Sant Jordi

Adam Raga i Toni Bou van protagonitzar un tens estira-i-arronsa en la final del Trial indoor Solo Moto de Barcelona, que es va resoldre a favor del d’Ulldecona en l’última de les sis zones, per un sol punt. El pilot de TRRS semblava haver-ho engegat tot a rodar amb un fiasco en la zona que s’enfilava entre les grades del Palau Sant Jordi –gairebé ple amb 9.600 espectadors–, però tot seguit el de Montesa va superar la zona amb un 3 i no va poder desbancar Raga del primer lloc. Va ser la sisena victòria del tarragoní en el Trial de Barcelona, la primera des del 2008. Onze anys en què Toni Bou havia acumulat deu victòries seguides a Montjuïc. Els dos catalans estan empatats al capdavant del mundial d’X-Trial, un cop disputades dues de les sis proves previstes.

Caiguda de Bou

El pierenc va tenir una forta caiguda durant la segona volta, que no li va impedir entregar la millor targeta dels sis semifinalistes, però el va descentrar al començament de la final, que va iniciar amb el primer de dos fiascos. Raga va perdonar l’error de Bou amb un fiasco en la segona zona, però el vigent campió va tornar a fallar en la sortida de la zona dels troncs, la tercera, i el subcampió va agafar un avantatge decisiu que ja no va perdre. Bou va reconèixer que aquest segon fiasco no tenia res a veure amb la caiguda, sinó que havia estat un error.

Com a novetat, el trial va viure una final de consolació entre els dos segons millors de la segona volta, que va enfrontar els pilots de Gas Gas Jaime Busto i Jeroni Fajardo, amb el tercer esglaó del podi per al basc. El gironí Miquel Gelabert va superar la primera volta però no va entrar en les finals.

LA DADA

7
anys
seguits Bou i Raga han estat primer i segon al Trial de Barcelona, però ahir amb victòria de Raga.

PROTAGONISTES

Estic content perquè he lluitat fins al final. He tingut una caiguda forta, però sembla que només ha estat un ensurt
Toni Bou
Trial ‘indoor’ de Barcelona
1r Adam Raga (TRRS) 13
2n Toni Bou (Montesa) 14
3r Jaime Busto (Gas Gas) 8 (final B)
4t Jeroni Fajardo (Gas Gas) 9 (final B)
5è Benoît Bincaz (Beta) 16 (2a volta)
6è Miquel Gelabert (Sherco) 23 (2a volta)
Mundial d’X-Trial
1r Adam Raga (TRRS) 35
2n Toni Bou (Montesa) 35
3r Jaime Busto (Gas Gas) 21
4t Jeroni Fajardo (Gas Gas) 21
8è Miquel Gelabert (Sherco) 4
Em motiva veure que als 36 anys soc competitiu. M’he operat dels colzes a l’hivern i m’ha costat retrobar la forma
Adam Raga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)