Motociclisme

Molts llamps i un sol Tro

Motor. Marc Márquez fa la posició preferent en el GP de les Amèriques de MotoGP després que una tempesta elèctrica passi sobre el circuit de Texas

Marc Márquez va refermar ahir que el d’Austin és un dels seus circuits favorits de MotoGP. Hi va aconseguir la setena posició preferent seguida els últims set anys, amb una facilitat gairebé desconcertant si es té en compte que el dia es va llevar ben rúfol a Texas i totes les sessions d’entrenaments del matí es van haver de cancel·lar per l’amenaça d’una tempesta elèctrica.

Un cop allunyats els llamps del cel texà, sobre Austin va quedar el Tro de Cervera, que no va tenir rival. El quart entrenament lliure va començar encara amb la pista molla, però el 93 va ser el primer a muntar rodes llises en la seva Honda i va rodar a un ritme inabastable, fins a tancar la sessió amb un registre de 2:05.478 i dos segons d’avantatge respecte de Cal Cruthlow, també amb Honda.

En l’entrenament cronometrat, amb la pista gairebé seca del tot, el cerverí va fer 2:03.787 tot just començar, un registre també estratosfèric ateses les condicions. Valentino Rossi es va enlairar fins al segon lloc, però a set dècimes, fins que en el penúltim gir l’italià va fer un 2:04.0, a 0.273. Mentrestant, en el seu últim gir, Márquez encara era capaç de fer 2:03.866, a pesar que va admetre que havia estat una volta erràtica. Per si no fos prou, Andrea Dovizioso (Ducati), segon en la general, no va superar la Q1 i sortirà tretzè.

Avui es preveu bon temps a Austin i caldrà veure qui podrà parar els peus al cerverí, ja que Maverick Viñales, el màxim rival del Tro divendres, va quedar relegat a la segona línia. El de Roses es va veure superat pel segon millor català, un excel·lent Pol Espargaró, cinquè, el seu millor lloc a la graella amb KTM. Àlex Rins encapçala la tercera línia, setè.

En Moto2, Àlex Márquez va signar una gran última volta i va estar a punt de prendre la pole a Marcel Schrötter.

PROTAGONISTES

Ha estat un dia estrany, però en el quart lliure ja hem sortit molt a to. Serà clau encertar l’elecció de les rodes
Marc Márquez

LA DADA

Ara mateix soc en un núvol, perquè les condicions eren duríssimes i la pista no estava per a fer un bon temps
Pol Espargaró
54
‘poles’
acumula Marc Márquez en MotoGP, precedit només per Rossi (55) i Mick Doohan (58)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)