Motociclisme

Baldassarri guanya a Jerez i és més líder del mundial de Moto 2

Motociclisme. La cursa es disputa a 15 voltes després d’un accident múltiple en la primera sortida, que deixa Àlex Márquez fora de joc. Xavi Vierge entra sisè

Lorenzo Baldassarri ha guanyat la cursa de Moto 2 a Jerez i ha refermat, així, el primer lloc en la general del mundial, amb tres victòries i un zero en les quatre curses disputades. La prova s’ha vist marcada per un accident múltiple en el primer revolt després de la sortida, que ha deixat fora de joc Àlex Márquez, segon a la graella. El cerverí ha arribat sisè al primer revolt, quan Remy Gardner ha caigut davant seu i la Kalex número 73 l’ha envestit, anant també a terra. Tot seguit, Dimas Ekky Patrama també ha caigut i Marco Bezzecchi no ha pogut evitar tocar-lo.

Tots els pilots implicats n’han sortit il·lesos –l’australià i l’indonesi han hagut de passar pel centre mèdic–, i Màrquez ha pogut prendre la segona sortida després que l’equip EG 0,0 Marc VDS reparés la moto malmesa contra rellotge. En la represa, però, el cerverí ha hagut de sortir des del carrer de boxs i ha rodat a la cua del grup. Ha creuat la meta a mig minut del vencedor, amb un ritme un segon més lent que els pilots capdavanters.

La cursa definitiva s’ha escurçat fins a 15 voltes, de les 23 previstes. Baldassarri i el seu company en l’equip Flexbox HP 40 de Sito Pons, Augusto Fernández –corria infiltrat per una lesió–, s’han escapat al capdavant, seguits per Tom Lüthi, Xavi Vierge (desè en la nova graella, sense Márquez ni Gardner) i Jorge Navarro, que tenia la posició preferent però ha arrencat malament.

Quan faltaven dues voltes, Navarro ha superat Fernández i ha entrat segon, a 0.359 de Baldassarri. Ha estat el segon podi consecutiu del valencià d’Speed Up i el primer del madrileny amb la Kalex de Sito Pons.

Per la seva banda, Vierge ha entrat sisè –l’ha superat la KTM oficial de Brad Binder–, el seu millor resultat del curs després de dos zeros seguits (no li va arrencar la moto quan tenia la pole a l’Argentina i el van tirar a Texas).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)