Motociclisme

Marc Márquez, caiguda i posició preferent a Le Mans

Motociclisme. El cerverí va a terra en la Q2 però acaba igualment amb el millor temps en l’entrenament qualificatiu de Moto GP

Marc Márquez ha fet la posició preferent en el GP de França de Moto GP, en una Q2 molt delicada per les condicions de la pista, amb un plugim constant al llarg del dia. El pilot cerverí d’Honda ha fet un temps d’1:40.952 a Le Mans per col·locar-se primer, i en la volta següent ha caigut. Márquez ni tan sols ha anat a boxs per canviar de moto i ha continuat a la pista. Cap pilot ha estat capaç de rebaixar el seu temps, de manera que el líder del mundial s’ha endut la tercera pole del curs, la 55a en la seva carrera a Moto GP, igualant el total de Valentino Rossi. “Ha estat un d’aquells dies que podies sortir de la pole o el dotzè”, ha dit al final d’una jornada en què ha anat a terra dos cops, ja que també ha caigut en el quart lliure, tot just començar, amb rodes llises sobre la pista molla.

El segon millor temps l’ha fet Danilo Petrucci (Ducati), a 0.360, i el tercer, Jack Miller (Pramac Ducati), a 0.4, que també ha caigut després de fer el temps. Una altra Ducati, d’Andrea Dovizioso, lidera la segona línia, al davant de Valentino Rossi. L’italià de Yamaha ha estat el més ràpid en la Q1 després de sortir d’inici amb rodes llises, una tàctica que la resta de pilots ha intentat imitar quan ja era tard. Rossi ha mirat de fer el mateix en la Q2, però llavors la pista ja estava massa molla.

També en la Q2, Aleix Espargaró (Aprilia) ha estat novè, mentre que Maverick Viñales (Yamaha) s’ha vist perjudicat per les feixugues condicions i només ha estat onzè, quan divendres havia estat el més ràpid i també ha liderat ha liderat el tercer entrenament lliure d’aquest matí, amb la pista ben molla. Pol Espargaró (KTM) ha caigut abans de poder fer un temps en la Q2 i demà, a les 14 h, arrencarà dotzè.

Pitjor li han anat les coses a Àlex Rins (Suzuki). El segon classificat del mundial no ha passat el tall de la Q1, després de sortir amb rodes d’aigua, canviar a les llises i haver de tornar a muntar les d’aigua. Sortirà des del dinovè lloc de la graella, la seva pitjor posició en dos anys, just al davant de Tito Rabat (Avintia Ducati).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)