Motociclisme

Victòria d’Àlex Márquez a Le Mans

Motociclisme. El pilot cerverí guanya el GP de França de Moto 2, dos anys després de l’últim triomf català en la categoria mitjana

Àlex Márquez (Kalex) ha estat el vencedor del GP de França de Moto 2, una cursa que ha dominat amb mà de ferro a partir de la quarta de les 25 voltes, quan ha superat Tom Lüthi per col·locar-se primer. Només Simone Corsi ha pogut empaitar el cerverí en les primeres voltes, ja que muntava la roda tova al darrere en comptes de la dura, però el veterà pilot italià ha caigut en l’onzè gir.

L’incident ha deixat Márquez sol al capdavant, seguit per Jorge Navarro i Xavi Vierge. El de Castellbisbal ha arribat a rodar segon rere el seu company de l’equip EG 0,0 Marc VDS, però primer l’ha superat el valencià i després Augusto Fernández, i en la penúltima volta Brad Binder (KTM) l’ha relegat al cinquè lloc final. La segona posició ha estat per a Navarro (Speed Up) que en l’última volta ha avançat Fernández, amb la Kalex de l’equip de Sito Pons.

“Estic molt content, feia molt de temps que esperava aquesta victòria. Ho necessitava després de la caiguda a Jerez. Hem decidit apostar pel pneumàtic dur i ha estat la decisió correcta”, ha declarat Àlex Márquez tot just baixar de la moto.

Ha estat la primera victòria del cerverí des del GP del Japó del 2017, que també havia estat l’últim triomf català en la categoria mitjana fins avui.

En la general del campionat, Lorenzo Baldassarri manté el primer lloc (75 punts), malgrat que ha caigut en la segona volta. Lüthi, sisè rere Vierge, continua segon, ara a set punts del pilot italià de l’equip de Sito Pons. Márquez ha pujat fins a la quarta posició, amb 61 punts, rere Navarro (64). Vierge és onzè (27).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)