Motociclisme

El jovenet impertinent

Fabio Quartararo bat Marc Márquez per tot just quinze mil·lèsimes i avui li podria pispar també el rècord de vencedor més jove en Moto GP

El pilot cerverí protagonitza una salvada espectacular en l’última volta de la Q2, que li costa la posició preferent

Àlex Rins cau i torna a sortir des de la tercera línia

Són els únics pilots que el 2019 encara no han hagut de passar per la Q1, i ahir es van disputar la posició preferent del GP de Catalunya de Moto GP. Fabio Quartararo (Yamaha) va batre Marc Márquez (Honda) per quinze mil·lèsimes sobre l’asfalt roent del Circuit de Barcelona-Catalunya, on el cerverí no guanya des del 2014. Prestació de mèrit la del francès, vencedor l’any passat a Montmeló, en Moto 2. La setmana passada es va operar de la síndrome compartimental a l’avantbraç dret i encara se’n ressent. Fins ahir també era l’únic pilot de Moto GP que encara no havia caigut, però en el lliure matinal per fi va marcar una casella imprescindible en el seu aprenentatge.

El duel oferia una trama secundària, ja que Fabio és el pilot més jove de Moto GP i a Jerez ja va pispar a Marc el rècord, la pole més precoç en la categoria gran, amb 20 anys i 14 dies. Avui, 43 dies després, el pilot de la Yamaha satèl·lit té l’última oportunitat de ser també el vencedor més jove, honor que correspon al pilot cerverí d’ençà que es va imposar a Austin el 2013, amb 20 anys i 62 dies.

Salvada de Márquez

Amb les Ducati endarrerides –Dovizioso, cinquè; Petrucci, que va anar a terra en la Q2, setè– i un debutant al capdavant, el segon lloc era prou bo per a les aspiracions de Márquez. “Si Fabio té el dia i guanya, i jo soc segon, ho firmo ara”, va dir el 93, per bé que Quartararo no es planteja encara batre el Tro en una lluita cara a cara. Amb tot, una errada del 93 li va costar la pole, quan va caure en l’última volta de la Q2, a roda de Valentino Rossi. L’Honda va lliscar de forma espectacular en el quart revolt, però el català va saber mantenir l’equilibri. “El més important és el potencial. Hem patit [per fer els temps], però a l’hora de la veritat som allà”, va asseverar. De fet, sempre hi és. Márquez va conquerir un lloc a la primera línia de la graella per setè cop en les set proves disputades. Només un jovenet impertinent –i rapidíssim– el va desbancar.

La pole de Quartararo va certificar el rendiment de Yamaha, amb les quatre YZR entre els cinc primers llocs..., abans de la sanció de Maverick Viñales, per anar lent al final de la Q2. El rosinc s’havia classificat tercer, però li van caure tres llocs de penalització que el van relegar a la segona línia.

Aquestes dues primeres línies continuen sent un terreny vedat per a Àlex Rins. El de Suzuki va liderar el tercer lliure i la combinada (per primer cop en Moto GP), va ser segon en el quart (rere Quartararo), però en la Q2 va caure en l’entrada de l’estadi, quan anava a roda de Mack. Va quedar relegat al vuitè lloc, just rere les Ducati. El barceloní es va mostrar convençut que també podria haver lluitat per la pole, i assegurava que té ritme per remuntar i lluitar per guanyar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)