Motociclisme

La victòria més profitosa d’Àlex Márquez

GP Catalunya. Moto 2. El català guanya a Montmeló, encadena la tercera victòria consecutiva i es posa líder del mundial

Impecable victòria d’Àlex Márquez. I altament profitosa. El pilot de Cervera no només s’ha imposat en la cursa de casa, sinó que també s’ha posat líder de la categoria –encara no ho havia estat mai a Moto 2– i ha aconseguit, per primer cop en la seva carrera, tres victòries consecutives. La caiguda en la setena volta de Lorenzo Baldassarri, líder des de Qatar, obria la possibilitat al primer canvi de líder de la temporada.

Márquez ha lluitat amb Thomas Luthi tan per la victòria de la prova catalana com pel lideratge de Moto 2. El seu rival suís ha estat el líder inicial de la prova –a excepció d’algunes voltes en què ha rodat primer Augusto Fernández–, però Márquez s’ha enganxat a la seva roda i l’ha superat en el final de recta de la catorzena volta. El pilot de Cervera ha anat guanyant dècimes a Luthi a cada gir, i a quatre voltes del final ja tenia un marge d’1.8. Márquez ha arribat a l’última volta amb un avantatge de més de dos segons que li assegurava la victòria. Luthi l’ha acompanyat en el podi amb el segon lloc, posició que també ocupa en el mundial. Jorge Navarro ha acabat tercer.

Xavi Vierge, l’altre català de la categoria, ha sortit vintè però ha fet una remuntada espectacular de dotze posicions en la primera volta que l’ha deixat vuitè. . En la primera vota ha avançat dotze posicions, fins a la vuitena, i finalment ha acabat vuitè.

Moto 2. GP de Catalunya
1r Àlex Márquez (Kalex) 38:25.678
2n Thomas Luthi (Kalex) a 1.989
3r Jorge Navarro (Speed Up) a 2.532
Xavi Vierge (Kalex) a 14.953
Moto 2. Mundial
1r Àlex Márquez (Kalex) 111
2n Thomas Luthi (Kalex) 104
3r Jorge Navarro (Speed Up) 89
11è Xavi Vierge (Kalex) 39
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)