Motociclisme

La victòria més profitosa d’Àlex

Impecable victòria d’Àlex Márquez. I altament profitosa. El pilot de Cervera no només es va imposar en la cursa de casa, sinó que també es va situar líder de la categoria i va aconseguir, per primer cop en la seva carrera, tres victòries consecutives.

La caiguda en la setena volta de Lorenzo Baldassarri, líder des de Qatar, va obrir la possibilitat per al primer canvi de líder de la temporada. I, bàsicament, eren dos els pretendents a ocupar el lloc deixat per l’italià: Thomas Luthi i Àlex Márquez. Va ser el pilot suís qui primer ho va donar tot per beneficiar-se de la retirada de Baldassarri. De fet, en la primera volta ja es va situar primer, superant Augusto Fernández, autor de la posició preferent, amb qui va protagonitzar un duel en la primera part de la cursa. Àlex, que havia sortit sisè, va tardar tres voltes a reaccionar, però finalment es va situar tercer amb la volta ràpida i el rècord de cursa (1:43.871), a un segon del duet capdavanter. Fernández el va veure venir i va superar Luthi per intentar canviar el ritme i obrir forat. Massa tard, perquè Márquez venia com una exhalació (la diferència era llavors de 0.7) i aviat es va unir a la festa.

En el revolt deu de la setena volta, Baldassarri va tenir una caiguda que el va condemnar a perdre el lideratge. Márquez va superar Fernández a la vuitena i va començar el seu desafiament a Luthi. El vencedor s’enduria el premi gros: la victòria i el lideratge. El català es va dedicar primer a marcar de prop el seu rival suís i al final de recta de la volta 14 va atacar, amb èxit, el suís. Es va situar primer i volta a volta va anar guanyant dècimes al seu rival. A quatre voltes del final el seu marge era d’1.8 i en l’última ja era de més de dos segons. La victòria no se li va escapar. En el podi el van acompanyar Luthi i Jorge Navarro, que també van superar Baldassarri en la general i es van situar segon i tercer.

Xavi Vierge, que sortia des del vintè lloc de la graella, va fer una remuntada espectacular. En la primera volta va avançar dotze posicions i es va situar vuitè. En el tram final es va arribar a situar setè, però finalment va acabar en la vuitena posició.

El pilot de Cervera, en ratxa

Àlex Márquez no havia aconseguit mai tres victòries consecutives. El pilot de Cervera, vencedor també a França i Itàlia, s’ha convertit, a més, en el primer pilot que suma aquesta ratxa en la categoria de Moto 2 des del 2017, any en què ho va aconseguir Miguel Oliveira. Márquez és també el primer pilot que aconsegueix dues victòries en la categoria de Moto 2 al Circuit de Barcelona-Catalunya des de l’estrena de la categoria.