Fórmula 1

Increïble victòria de Verstappen en el GP d’Àustria

Fórmula 1. El pilot holandès supera Leclerc en l’antepenúltima volta i aconsegueix la primera victòria d’Honda en l’era híbrida de la categoria reina, per bé que els comissaris estan investigant l’avançament final

Els comissaris esportius del GP d’Àustria de F-1 han confirmat fa uns minuts la victòria de Max Verstappen (Red Bull) i han descartat tota sanció al pilot holandès pel seu avançament sense deixar espai a Charles Leclerc (Ferrari), en un acció amb algun paral·lelisme amb la que van protagonitzar Sebastian Vettel i Lewis Hamilton en el GP anterior i que en aquella ocasió li va costar una sanció i el triomf a Vettel.

Max Verstappen ha estat el sorprenent vencedor del GP d’Àustria de F-1, que s’ha disputat aquesta tarda al Red Bull Ring, el circuit de casa de l’equip del pilot holandès. Verstappen ha sortit malament i ha caigut del segon lloc al setè en la primera volta, però ha protagonitzat una actuació excepcional en la segona meitat de les 71 voltes de la cursa. Amb uns pneumàtics més frescos, perquè ha estat l’últim dels capdavanters a parar per canviar-los, el 33 ha superat successivament Sebastian Vettel (Ferrari), Valtteri Bottas (Mercedes) i l’altre Ferrari, de Charles Leclerc, que liderava la cursa i anava pel camí d’aconseguir la seva primera victòria en la F-1, i la primera del curs de Ferrari. En la volta 69, però, Max ha culminat l’atac amb un gran avançament en el tercer revolt del traçat. Els dos bòlids s’han arribat a tocar, i a hores d’ara els comissaris esportius –amb la catalana Sílvia Bellot entre ells– estan investigant la maniobra.

Ha estat la primera victòria d’un motor Honda en l’era híbrida de la F-1, i la segona victòria seguida en el GP de casa de la marca de begudes de Red Bull i Verstappen, que han repetit el triomf de l’any passat al Red Bull Ring.

L’únic consol de Ferrari ha estat que Vettel ha avançat Lewis Hamilton en la penúltima volta i ha entrat quart. El pilot alemany havia fet una segona aturada a boxs per muntar un joc nou de rodes toves –en tenia dos perquè dissabte una avaria mecànica el va deixar a l’estacada en la Q3– tan bon punt l’havia superat Verstappen, però li ha costat Déu i ajuda encalçar i superar el líder del mundial.

Rere els punters, Lando Norris (McLaren) ha estat sisè, ja doblat, seguit per Pierre Gasly (Red Bull), Carlos Sainz (McLaren) i els Alfa Romeo de Kimi Räikkönen i Antonio Giovinazzi, que ha sumat el seu primer punt.

En la general, Hamilton continua sent el líder destacat, amb 197 punts, seguit pel seu company Bottas (166), Verstappen (126) i Vettel (123).

La pròxima cita del mundial serà el GP d’Anglaterra, a Silverstone, el 14 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)