Fórmula 1

La F-1 es queda a Catalunya un any més

Fórmula 1. El govern de la Generalitat confirma l’acord que permet la continuïtat del Gran Premi al Circuit de Barcelona-Catalunya el 2020

La continuïtat del Gran Premi de F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya ja és una realitat. La portaveu del govern de la Generalitat i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha confirmat avui l’acord del govern “que permet la continuïtat del Gran Premi de F-1 al Circuit de Barcelona-Catalunya per un any més”. En concret, el govern ha autoritzat la signatura de la pròrroga del contracte entre Circuits de Catalunya S. L. –l’empresa que gestiona el traçat i les instal·lacions del complex vallesà– i el promotor del campionat, Liberty Media. El contracte havia vençut després de l’edició del passat mes de maig i es prorrogarà un any, de manera que el 2020 el Circuit serà la seu del 30è Gran Premi consecutiu de F-1.

A la pràctica, la categoria reina de l’automobilisme ha visitat la pista de Montmeló cada any d’ençà de la seva inauguració, el 1991, amb la qual cosa el Circuit de Barcelona-Catalunya ha esdevingut una de les pistes clàssiques del mundial, a banda de ser la seu exclusiva de les proves de pretemporada des del 2016, com ho tornarà a ser també el 2020.

El que falta per confirmar és la data del GP de Catalunya del 2020. La primera edició es va fer al setembre, però des del 1992 la cursa s’ha celebrat sempre el mes de maig. Aquesta data, però, la podria heretar el GP d’Holanda, que torna al calendari després de més de 30 anys d’absència. La F-1 encara no ha publicat l’esborrany del calendari del 2020, que podria tenir 22 curses –una més que aquest any, la xifra màxima fins ara– si el GP de Mèxic també renova el seu contracte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)