Ral·lis

Tänak venç en els Mil Llacs

Motor. En el mundial júnior de ral·lis, el català Jan Solans acaba en el segon lloc i es jugarà el títol en la darrera cursa a Gal·les a l’octubre

L’estonià Ott Tänak (Toyota Yaris) es va adjudicar ahir el ral·li de Finlàndia amb 25,6 segons d’avantatge respecte al pilot local Esapekka Lappi (Citroën C3) i 33,2 respecte al seu company d’equip, el finès Jari-Matti Latvala, repetint la victòria del 2018. Tänak referma el lideratge del mundial amb 180 punts, 22 més que Ogier i 25 més que Neuville, que mantenen les posicions però que van perdre punts. L’estonià va fer els deures des del primer moment en el Ral·li dels Mil Llacs i en la primera especial de l’última jornada va signar la seva victòria número 200 de tram. El pilot estonià obté la quarta victòria de l’any, la desena del seu palmarès. El francès Sébastien Ogier (Citroën C3), campió mundial els sis últims anys, per la seva banda, va finalitzar cinquè, i el belga Thierry Neuville (Hyundai i20) va acabar en la sisena posició. La pròxima cita del mundial serà el ral·li d’Alemanya del 22 al 25 d’agost.

En el mundial júnior, el pilot de Matadepera Jan Solans (Ford Fiesta) va acabar segon rere Kristenson. Havia començat el dia tercer, però el segon classificat va plegar. El suec és ara el líder de la general del campionat amb 95 punts quan només falta una prova per disputar-se que es correrà a Gal·les a partir del 6 d’octubre. Solans l’empaita de ben a prop amb 94 punts i té moltes possibilitats, per tant, d’aixecar el títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)