Motociclisme

“La maniobra en l’últim revolt no és el meu estil”

Andrea Dovizioso. Pilot de Ducati

“No em vaig preparar pas la maniobra en l’últim revolt; no és el meu estil.” Andrea Dovizioso va sorprendre tothom amb l’agressivitat amb què va batre Marc Márquez en el Red Bull Ring; fins i tot ell mateix. Però es va arriscar i va guanyar. “No pensava que ho pogués fer, però era l’últim revolt i me l’havia de jugar. Tenia bones sensacions i em sentia fort. A més, sabia que si la cosa no sortia bé i anava llarg, entraria segon; no hi havia risc de caiguda”, va explicar el vigent subcampió després de la segona victòria del curs.

Una de les claus, com va revelar Márquez, va ser l’elecció del pneumàtic posterior. Dovi va triar el tou i la va encertar. “Marc va gastar més les rodes i em va donar l’oportunitat d’intentar-ho”, va reconèixer el pilot italià. Andrea va palesar un millor ritme de cursa, però si va començar l’última volta segon no va ser perquè estigués jugant al gat i la rata, com va insinuar el 93: “Si hagués pogut guanyar en solitari, ho hauria fet.” En canvi, l’Honda i la Ducati van córrer juntes des del moment de la sortida. “Jo he sortit agressiu, però ell [Márquez], encara més, com acostuma a passar”, va asseverar Dovizioso, en referència a la primera escomesa entre tots dos, en el tercer revolt de la primera volta.

El vencedor va assenyalar que Ducati “necessitava” aquesta victòria. “Treballem molt i patim molt, però haver guanyat ens ha de donar confiança amb vista al futur”, va desitjar. Un futur a més llarg termini que no pas la recta final del curs 2019, perquè Dovi és conscient que Márquez ja té el títol a mig coll. “De cara al campionat, aquesta victòria no canvia res”, va admetre Andrea. Si més no, ahir va demostrar que també sap guanyar en una maniobra a tot o res, encara que no sigui el seu estil.

“No pensava que ho pogués fer, però era l’últim revolt i me l’havia de jugar”
He començat l’últim gir primer per mirar de defensar-me, perquè no em veia amb cor d’atacar
Marc Márquez
No ens havíem plantejat pujar al podi, però l’hem encertat amb el pneumàtic tou i l’he sabut gestionar
Fabio Quartararo
Les condicions eren difícils i ha estat una cursa d’eliminació. La nostra posició real no era la segona
Àlex Márquez
De seguida he sabut que [Dovi] em guanyaria, però ho he intentat. Si no m’hagués avançat allà, ho hauria fet sobre la meta
Marc Márquez
Aquest cap de setmana ha estat com un test. Silverstone [pròxima cursa] m’agrada molt i allà aniré a totes
Maverick Viñales
La cursa ha estat difícil per a mi. L’objectiu era millorar el resultat de l’any passat [vuitè] i ho hem aconseguit
Àlex Rins
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)