Motociclisme

Rins bat Márquez a Silverstone per 13 mil·lèsimes

Motociclisme. Viñales completa el segon triplet català del curs en el GP d’Anglaterra de Moto GP. Quartararo envesteix Dovizioso en el primer revolt

Àlex Rins (Suzuki) ha batut Marc Márquez (Honda) sobre la línia de meta del GP d’Anglaterra de Moto GP. Amb Maverick Viñales (Yamaha) tercer, el circuit de Silverstone ha estat l’escenari del segon triplet català del curs en la categoria reina, després del de Jerez, i el quart en les últimes tres temporades. Ha estat també la segona victòria del curs del pilot barceloní de Suzuki.

Márquez ha estat batut en l’última volta per segona cursa seguida, però el seu avantatge en la general del campionat ha fet una crescuda espectacular, de 58 punts a 78, ja que el seu rival més immediat, Andrea Dovizioso (Ducati), ha caigut en el primer revolt de la cursa, envestit per Fabio Quartararo (Yamaha), que ha anat a terra davant seu. Ara Rins és el tercer de la general, amb 149 punts, a 23 de Dovi.

Márquez ha liderat gairebé totes les voltes en el seu primer duel cara a cara per la victòria amb Rins, però no ha aconseguit desempallegar-se de la Suzuki, que semblava força còmode rere seu. En l’últim revolt de la cursa, després d’haver-ho intentat per fora en el mateix indret del penúltim gir, Rins s’ha emparellat per dins amb el 93 i l’ha superat per tan sols tretze mil·lèsimes sobre la línia de meta. Viñales ha entrat a 0.6 del 42.

L’empordanès ha avançat el seu company Valentino Rossi en la setena volta (de 20), i en l’arribada l’ha avantatjat d’onze segons. Pol Espargaró (KTM) ha estat novè, a 21 segons de Rins i Márquez, mentre que el seu germà Aleix (Aprilia) s’ha retirat en la penúltima volta. Tito Rabat (Avintia Ducati) ha caigut també en la setena volta, però ha continuat endavant i ha entrat setzè. En el seu retorn després de la lesió de fa dos mesos a Assen, Jorge Lorenzo (Honda) ha entrat dins dels punts, catorzè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)