Motociclisme

Àlex Márquez cau però continua líder en Moto 2

Motociclisme. L’error del pilot cerverí en el GP d’Anglaterra amb prou feines altera el seu avantatge al capdavant de la general de la categoria mitjana

Àlex Márquez (Kalex) ha caigut en la sisena volta (de 18) del GP d’Anglaterra de Moto 2, quan ocupava la primera posició. Sense el líder del mundial, Augusto Fernández (Kalex), Jorge Navarro (Speed Up), Brad Binder (KTM) i Remy Gardner (Kalex) han lluitat per la victòria i han creuat la meta en aquest ordre, separats per tot just set dècimes de segon.

Amb tot, el pilot cerverí amb prou feines ha vist alterat el seu avantatge al capdavant de la general. Abans de la cursa de Silverstone tenia una renda de 43 punts respecte de Tom Lüthi, que ha entrat vuitè. Ara en té 35 respecte de Fernández, Navarro i el pilot suís, empatats a 146 punts rere el cap de files de l’equip Marc VDS, que en suma 181.

Curiosament, Fernández, pilot de l’equip de Sito Pons, ha guanyat les dues curses en què Márquez ha fet un zero, Assen –Baldassarri va tirar el cerverí en la penúltima volta– i Silverstone. Per la seva banda, el valencià Navarro ha entrat segon per tercer cop enguany i continua buscant la seva primera victòria, mentre que l’australià Gardner ha aconseguit el seu segon podi, amb l’equip Stop And Go, de Sabadell.

El company de Márquez en l’equip Marc VDS, Xavi Vierge, ha saltat al tercer lloc en la primera volta, però no tenia prou ritme i ha anat perdent posicions fins a entrar desè, a 13.7. Amb tot, el de Castellbisbal ha aconseguit tornar a puntuar després de quatre zeros seguits.

La pròxima cursa del mundial serà el GP de San Marino, a Misano, d’aquí a tres setmanes.