Fórmula 1

Leclerc aconsegueix la primera victòria en la F-1

Fórmula 1. El pilot de Ferrari guanya el GP de Bèlgica i dedica el triomf a Anthoine Hubert, el pilot de F-2 que va morir dissabte a Spa

Charles Leclerc ha guanyat el GP de Bèlgica de F-1 i ha aconseguit, així, la seva primera victòria en la categoria reina i la primera del curs de Ferrari, en la dotzena de les 21 cites. El pilot monegasc ha dedicat el triomf al seu amic Anthoine Hubert, el pilot de F-2 que va morir dissabte, de resultes d’un accident a Spa. “Ha estat un cap de setmana dur; no puc disfrutar plenament de la victòria”, ha declarat Leclerc tot just acabar la cursa.

Els Mercedes de Lewis Hamilton i Valtteri Bottas han completat el podi. El líder del mundial ha creuat la meta a menys d’un segon del Ferrari vencedor, després d’haver-lo encalçat en l’última tirada de la prova, amb un ritme superior amb els pneumàtics del compost mitjà. El segon Ferrari, de Sebastian Vettel, ha hagut de fer una segona aturada a boxs per l’elevada degradació de les rodes del Ferrari i ha entrat quart.

El cinquè lloc se l’ha endut Alex Albon. En la seva primera cursa amb Red Bull, el tailandès ha remuntat des del dissetè lloc de la graella. En l’última volta ha avançat Sergio Pérez (Racing Point) i ha guanyat un altre lloc per l’abandonament de Lando Norris (McLaren), que ocupava el cinquè lloc des de la primera volta. L’altre McLaren, de Carlos Sainz, havia abandonat en la primera volta, també per problemes mecànics.

En aquesta primera volta s’ha produït l’abandonament de Max Verstappen, que ha sortit malament i en el primer revolt ha envestit Kimi Räikkönen (Alfa Romeo). Amb la direcció del Red Bull malmesa, el pilot holandès ha sortit de la pista en el següent revolt, Eau Rouge.

No hi ha hagut cap altre incident greu fins a l’última volta, quan Antonio Giovinazzi, novè, ha encastat el segon Alfa Romeo contra les barreres en el rapidíssim revolt de Pouhon, sense conseqüències.

En la general, Hamilton continua primer, amb 268 punts, seguit per Bottas (203), Verstappen (181), Vettel (169) i Leclerc (157). En la taula de constructors, Ferrari (326 punts) s’escapoleix de Red Bull (254), però encara lluny de Mercedes (471).

La pròxima cita del curs serà diumenge vinent, el GP d’Itàlia, a Monza.