Fórmula 1

Victòria apoteòsica de Leclerc a Monza

Fórmula 1. El pilot de Ferrari guanya el GP d’Itàlia després d’un tens duel cara a cara amb Hamilton i Bottas. Vettel fa una virolla i acaba doblat

Charles Leclerc ha guanyat el GP d’Itàlia al davant dels Mercedes de Valtteri Bottas i Lewis Hamilton, que s’han rellevat en la persecució del Ferrari capdavanter però no l’han pogut doblegar. Hamilton ha estat el primer rival, fins que s’ha quedat sense pneumàtics quan faltaven dotze voltes i ha caigut al tercer lloc, rere Bottas, abans de fer una segona aturada a boxs.

Llavors el segon pilot de Mercedes ha encalçat Leclerc i s’hi ha acostat a tot just mig segon quan faltaven tres voltes, però ha entrat passat en la primera xicana i ha acabat segon, a vuit dècimes.

A més, Leclerc ha mostrat una fortalesa descomunal en la lluita cos a cos. Hamilton l’ha atacat per fora en la segona xicana en la volta 23 (de 53), però el pilot monegasc no li ha deixat ni un centímetre de més i ha obligat el líder del mundial a tallar la xicana. Els comissaris han mostrat la bandera blanca i negra a Leclerc –l’equivalent de la targeta groga del futbol–, senyal que havia estat una maniobra al límit de la legalitat esportiva.

En canvi, l’altre Ferrari, de Sebastian Vettel, ha tingut una cursa per oblidar. En la sisena volta, el pilot alemany ha fet una virolla al revolt d’Ascari i, per acabar-ho d’adobar, ha envestit Lance Stroll quan mirava de reprendre la marxa. Els comissaris esportius –amb la catalana Sílvia Bellot entre ells– l’han sancionat amb un stop-and-go de deu segons. Ha creuat la meta tretzè, a una volta.

Els Renault de Daniel Ricciardo i Nico Hülkenberg han entrat quart i cinquè, al davant d’Alex Albon, amb el primer Red Bull. Max Verstappen, amb l’altre cotxe de la marca de begudes, ha arrencat des de la cua –penalitzat per l’ús d’un motor extra– i ha remuntat fins al vuitè lloc, rere Sergio Pérez (Racing Point). Carlos Sainz (McLaren) ha hagut de plegar quan era sisè, després de sortir de boxs amb una roda solta.

En la general del campionat, Hamilton i Bottas continuen primer i segon, amb 284 i 221 punts, respectivament, mentre que Leclerc (185) s’ha acostat a tot just tres punts de Verstappen (182). Vettel és cinquè, amb els mateixos 169 punts que tenia abans de Monza.

La pròxima cita del mundial serà el GP de Singapur, d’aquí a dues setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)