Motociclisme

Els 200 en terreny propi

Motor. Marc Márquez arribarà als dos centenars de curses en el GP d’Aragó després d’haver donat un cop d’autoritat a Misano i cada cop més a prop de sentenciar el seu vuitè títol mundial

Després del cop d’autoritat en el mundial exercit en territori hostil, al GP de San Marino, el cerverí Marc Márquez espera amb delit un bany de masses a Alcanyís, en un circuit especialment propici, on ha segellat cinc de les 77 victòries del seu espectacular palmarès: una en Moto2 (2011) i quatre en MotoGP (2013, 2016, 2017 i 2018). Amb el 93 al carenat de la moto i els 93 punts d’avantatge respecte del segon classificat del campionat, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), Márquez és cada cop més a prop de la seva vuitena corona mundial, sisena en la màxima categoria. Si la competició no tingués prou al·licients, el català arribarà en el GP d’Aragó a la seva cursa número 200 en el mundial de motociclisme. Una xifra rodona que arriba en un moment molt dolç per al Tro de Cervera.

Dotze temporades

Márquez va debutar en el campionat del món el 2008 i a només 26 anys ja presenta un currículum només a l’abast d’altres llegendes d’aquest esport. En les 199 curses disputades fins ara ha pujat al podi 128 vegades, cosa que representa que ha acabat en les places d’honor en gairebé dues de cada tres proves. A més dels 77 triomfs, el cerverí acredita alguns rècords del mundial, com ser el pilot amb més victòries en una sola temporada, amb les 13 aconseguides el 2014. Aquell any també es va convertir en el pilot amb major nombre de posicions preferents en un mateix curs (13). Des que es guarden registres (1978), el pilot de Repsol Honda tampoc té rival en els entrenaments cronometrats, en els quals ha estat el més ràpid fins a 88 vegades.

Márquez no amaga que a l’Aragó vol donar continuïtat a l’èxit de San Marino. “Després d’una victòria fantàstica a Misano, estic desitjant córrer un altre cop, especialment a Aragó, on em sento com a casa perquè és molt a prop de Cervera. És on la majoria de gent de la meva ciutat em ve a veure i els aficionats sempre ajuden a donar-me un extra addicional. Tenim un bon avantatge en el campionat, però no canvia el nostre enfocament pel cap de setmana, continuarem tibant i intentant aconseguir el màxim”, afirma el pilot en declaracions facilitades per l’equip Repsol Honda.

Si Márquez suma 7 punts més que Andrea Dovizioso a MotorLand, el cerverí disposaria de la seva primera oportunitat de segellar el campionat matemàticament a Tailàndia (6 d’octubre), quan encara restarien 125 punts (cinc curses) en joc. A Burriam només s’hi ha competit una vegada i el triomf també va ser per al pilot segarrenc. En tot cas, en aquest moment del campionat pocs dubten que el títol tingui cap altre candidat que Marc Márquez.

LES XIFRES

5
victòries
són les que ha aconseguit Márquez a MotorLand: una en Moto2 i quatre en MotoGP.

PROTAGONISTA

Tenim un bon avantatge en el campionat, però no canvia el nostre enfocament pel cap de setmana, continuarem tibant i intentant aconseguir el màxim
Marc Márquez
Moto GP
1r Marc Márquez (Honda) 275
2n Andrea Dovizioso (Ducati) 182
3r Danilo Petrucci (Ducati) 151
4t Àlex Rins (Suzuki) 149
Maverick Viñales (Yamaha) 134
6è Valentino Rossi (Yamaha) 129
7è Fabio Quartararo (Yamaha) 112
8è Jack Miller (Ducati) 101
9è Cal Crutchlow (Honda) 88
10è Franco Morbidelli (Yamaha) 80
11è Pol Espargaró (KTM) 77
14è Aleix Espargaró (Aprilia) 37
20è Tito Rabat (Ducati) 17
Moto 2
1r Àlex Márquez (Kalex) 197
2n Augusto Fernández (Kalex) 171
3r Thomas Lüthi (Kalex) 159
4t Jorge Navarro (Speed Up) 155
13è Xavi Vierge (Kalex) 53
Moto 3
1r Lorenzo dalla Porta (Honda) 179
2n Aron Canet (KTM) 157
20è Albert Arenas (KTM) 35
32è Jeremy Alcoba (Honda) 2
93
punts
és la diferència de Márquez respecte del segon classificat, Andrea Dovizioso.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)