Fórmula 1

Singapur, territori hostil

Motor. Els incendis i el fum d’Indonèsia poden endurir un gran premi marcat per la rivalitat a Ferrari entre Leclerc i Vettel

El Gran Premi de Singapur, que comença avui amb els primers entrenaments oficials, és un dels més exigents del calendari, per l’estat de la pista urbana, la dificultat del traçat i també per la calor tropical d’aquesta època. A això, s’hi ha d’afegir, aquesta vegada, uns nivells de contaminació exageradament alts per culpa dels grans incendis d’Indonèsia. El fum ja ha arribat a la ciutat en forma de boira i els organitzadors admeten que hauran d’estar pendents dels nivells de contaminació per si han de modificar horaris o prendre mesures per atendre els aficionats que puguin tenir problemes respiratoris.

Els incendis forestals d’Indonèsia, que s’han intensificat aquest mes, han arrasat centenars de milers d’hectàrees a les illes de Sumatra i Borneo. Els focs s’estenen per culpa, a més, d’una de les pitjors sequeres dels darrers anys en la temporada seca. A banda del desastre natural, el fum ha provocat problemes respiratoris a milers de persones i el tancament de moltes escoles. El 2015 el foc ja va cremar una extensió de 2,6 milions d’hectàrees a Indonèsia.

Pel que fa a l’interès esportiu, la lluita a Ferrari entre el jove monegasc Charles Leclerc –guanyador a Bèlgica i Itàlia– i Vettel per veure qui lidera l’equip centrarà l’atenció no només a Singapur sinó en el tram final de la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)