Fórmula 1

Quarta ‘pole’ seguida de Charles Leclerc

Fórmula 1. El pilot de Ferrari fa la posició preferent en el GP de Rússia, al davant de Lewis Hamilton i Sebastian Vettel

Charles Leclerc ha fet la posició preferent en el GP de Rússia de F-1, el quart cop seguit que encapçala la graella. És el primer cop en el segle XXI que un Ferrari encadena quatre poles seguides, des que Michael Schumacher fa fer les quatre últimes de l’any 2000 i també les tres primeres del 2001.

Leclerc no ha tingut rival. Ha estat l’únic pilot a baixar d’1:33 en l’entrenament lliure matinal i en la Q2, i en la Q3 també ha estat l’únic a baixar d’1:32, cosa que ha fet en els seus dos intents (1:31.801 i 1:31.628). El seu company Sebastian Vettel era segon després del primer intent, però en el segon l’ha superat Lewis Hamilton (Mercedes), que acompanyarà Leclerc en la primera línia per tercera cursa seguida. Els dos primers començaran la cursa amb tàctiques diferents, ja que Mercedes ha usat el pneumàtic mitjà en la Q2 i, per tant, Hamilton sortirà amb aquest compost, més dur que el tou de Leclerc.

Max Verstappen (Red Bull) ha fet el quart millor temps, però arrossega cinc llocs de sanció per haver muntat un motor nou i arrencarà novè. El seu company, Alex Albon, s’ha estimbat en la Q1 i sortirà des de la cua. Valtteri Bottas (Mercedes) ha heretat el lloc en la segona línia, al costat de Vettel.

Per la seva banda, el millor dels altres ha estat Carlos Sainz, cinquè, el seu millor resultat del curs a la graella. El seu equip, McLaren, ha anunciat avui que a partir del curs 2021 muntaran motors Mercedes en comptes dels Renault que utilitzen ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)