Fórmula 1

Mercedes pispa la cartera a Ferrari en el GP de Rússia

Fórmula 1. L’abandonament de Vettel provoca una neutralització que permet a Hamilton i Bottas desbancar Leclerc i aconseguir el vuitè doblet del curs de l’estrella de tres puntes

Lewis Hamilton (Mercedes) ha estat el vencedor del GP de Rússia de F-1, davant del seu company Valtteri Bottas i de l’únic Ferrari supervivent, de Charles Leclerc. Els Ferrari s’han col·locat primer i segon en la sortida, amb Sebastian Vettel al capdavant, afavorit pel rebuf de Leclerc. Era una estratègia pactada per tal que l’alemany superés Hamilton en l’arrencada, però després s’ha fet el ronsa a l’hora de tornar-li el lloc. Ferrari ha hagut d’esperar fins al moment de fer l’aturada a boxs, en què Leclerc ha desbancat per fi Vettel. Però llavors l’alemany ha quedat a l’estacada per una avaria, i Mercedes ha aprofitat la neutralització virtual de la cursa per fer llavors l’aturada i avançar el Ferrari que havia sortit de la posició preferent. En les últimes vint voltes, Leclerc no ha tingut prou velocitat per superar almenys a Bottas. Mercedes ha sumat, així, el vuitè doblet del curs en setze curses. Hamilton ha aconseguit la novena victòria enguany, la primera d’ençà de la represa del curs.

El quart lloc se l’ha endut Max Verstappen (Red Bull), seguit pel seu company Alex Albon, que ha sortit des de la línia de boxs però ha pogut remuntar fins al top cinc. El pilot tailandès ha avançat Carlos Sainz quan faltaven quatre voltes. Després de tres zeros seguits, el pilot madrileny de McLaren ha entrat sisè.

Sergio Pérez (Racing Point), Kevin Magnussen (Haas), Lando Norris (McLaren) i Nico Hülkenberg (Renault) han tancat el top deu. Quinze cotxes han completat la cursa.

La pròxima cita del mundial serà el GP del Japó, a Suzuka, el 13 d’octubre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)