Motociclisme

“No penso en noms ni en números”

Motor. Marc Márquez torna de Tailàndia amb el vuitè títol a la butxaca “gaudint el present” i sense pensar en superar en el palmarès llegendes com Rossi o Agostini

Marc Márquez, que diumenge va assolir el seu vuitè títol mundial de motociclisme, ha protagonitzat aquest matí una multitudinària roda de premsa a Madrid organitzada pel seu principal patrocinador. El pilot de Cervera s’ha estès sobretot en la preparació per al mundial l’últim hivern, que no va ser precisament plàcida. “Va ser un dels hiverns més durs que recordo perquè simplement no podia anar amb moto per culpa de l’operació a l’espatlla”.

La temporada, però, ha acabat, segons ha deixat entreveure, amb una festa èpica a Bangkok. “Si tinc la veu així de rovellada és perquè encara no m’he recuperat”, ha dit el pilot somrient als periodistes que l’han acompanyat. Tot i el tràfec d’aquests dos últims dies, Márquez s’ha mostrat pletòric. “Tenia ganes de tancar el títol a Tailàndia perquè era la primera bola de partit i perquè el vuitè títol suposava una motivació extra per a tot el cap de setmana.”

Punt i seguit

Amb 26 anys Márquez, lògicament, no té intenció de prémer el fre les properes temporades. “Aquesta ha estat una temporada gairebé perfecte però espero que no sigui l’última que acabi amb un títol mundial”. També ha insistit en la seva filosofia a l’hora d’afrontar la el gran premi tailandès. “M’agrada anar cursa a cursa sense pensar molt més enllà. El dijous vaig dir que la meva intenció era guanyar el gran premi i ho vaig intentar fins el darrer revolt. M’agrada guanyar un mundial d’aquesta manera”, ha dit el pilot d’Honda, guanyador de nou grans premis aquest 2019.

L’objectiu dels quatre últims grans premis és com a mínim acabar en el podi després d’un mundial gairebé “perfecte”. “A Austin vaig pagar l’excés de confiança. Anava primer amb 4 segons d’avantatge. Era una victòria que tenia a la butxaca, però per excés de relaxació vaig caure.”

Tot i haver-se situat a un títol de Valentino Rossi i a dos de Giacomo Agostini en la categoria reina (MotoGP / 500 cc) Márquez assegura que viu el present i que mai ha estat obsessionat “ni per un nom ni per un número” “Sí que m’agradaria allargar aquesta època però soc conscient que en qualsevol moment pot aparèixer algú que em desbanqui.”

2020

Márquez també ha parlat dels seus plans de futur més immediats, la propera temporada. “Si d’aquí un any no estem liderant el campionat serà una temporada en què no haurem aconseguim els objectius que ens hem proposat”, ha recalcat. Preguntat sobre qui podria ser el seu successor Márquez ha assenyalat al jove francès Fabio Quartararo, la gran revelació de la temporada. “A Missano i a Tailàndia m’ha costat molt guanyar-lo. Aposto que aquesta mateixa temporada guanyarà el seu primer gran premi i la temporada vinent serà un dels rivals pel títol i crec que Yamaha ho tindrà en consideració.”

Márquez, tot i la seva superioritat, considera que a Moto GP hi ha “vuit motos amb capacitat de guanyar curses”. “Això farà que m’hagi de reinventar, aprenent dels més veterans de la categoria però també dels més joves sense oblidar-me mai de Dovizioso”, ha confirmat. El de Cervera també ha desitjat que el seu company Jorge Lorenzo pugui superar el mal moment, que li ha impedit portar l’altra Honda oficial als primers llocs en cada cursa. “No ha tingut el seu millor any, però tampoc ha tingut sort perquè s’ha lesionat en els moments en què semblava que estava agafant el punt a l’Honda.”

QUARTARARO

“L’any vinent ja serà un dels rivals pel mundial i crec que a Yamaha també ho saben”

FUTUR

“Vull allargar aquesta etapa però soc conscient sempre hi haurà rivals”

TAILÀNDIA

“Volia guanyar el títol i fer-ho guanyant també la cursa, com un gran campió”

LA XIFRA

9
Grans Premis.
Són els que ha guanyat aquesta temporada Márquez, segon en cinc més

I ara, pendents d’Àlex

La festa de Marc Márquez a Cervera per celebrar el títol, un esdeveniment que ja ha esdevingut com una segona Festa Major a la vila, podria ser doble aquesta temporada si Àlex aconsegueix el títol a Moto2, categoria que ara lidera (224 punts), amb 40 punts d’avantatge respecte Augusto Fernández. Àlex Márquez i Marc Márquez ja van celebrar plegats dos títols mundials a Cervera el 2014 quan el petit de la família va aixecar el campionat de Moto3. La festa del 2019 queda pendent, doncs, del moment en què Àlex Márquez s’asseguri el títol mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)