Fórmula 1

La fórmula 1, pendent del tifó

Motor. El circuit de Suzuka és a la zona conflictiva i els organitzadors el vigilen

La Federació Internacional (FIA) i els organitzadors del GP del Japó de fórmula 1 estan molt pendents de l’evolució del tifó Hagibis, que ha d’arribar demà al matí. El circuit de Suzuka és a la zona per la qual ha de passar i estan previstes pluges torrencials i vents de fins a 180 km/h. Podria coincidir de ple amb la qualificació per a la cursa de diumenge, i per això els organitzadors han dit que estan “vigilant atentament” l’evolució del Hagibis. El seu objectiu és minimitzar l’impacte en la competició tenint molt en compte que “la seguretat dels aficionats, els competidors i tots els presents al circuit de Suzuka serà la principal prioritat”.

Les previsions indiquen que no plourà en les dues sessions d’entrenaments d’avui, però que demà el tifó arribarà amb tota la potència al circuit –si no es desvia durant la nit–, mentre que per a la cursa de diumenge podria tornar la calma.

El GP del Japó ja s’ha vist afectat en altres ocasions per les inclemències meteorològiques, que han alterat el seu funcionament. Els anys 2004 i 2010 la sessió de qualificació de dissabte es va haver de disputar el mateix diumenge al matí abans de la cursa.

En l’últim gran premi d’aquesta temporada, el de Rússia, Mercedes va fer el doblet i va tallar la ratxa de tres victòries consecutives de Ferrari, dues de Charles Leclerc. L’equip italià intentarà tornar a dalt de tot del podi. En la cursa japonesa el pilot local Naoki Yamamoto, de 31 anys i campió de la Super Fórmula japonesa i de la Super GT, pujarà per primer cop a un fórmula 1. Disputarà els primers entrenaments d’avui en el Toro Rosso del francès Pierre Gasly.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)